Barça

Josep Maria Bartomeu: "El barcelonisme pot estar tranquil"

El president del Barça ha estat entrevistat aquest dimecres al programa 'El club de la mitjanit' (Catalunya Ràdio)

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, ha estat entrevistat aquest dimecres al programa 'El club de la mitjanit' (Catalunya Ràdio). "El barcelonisme pot estar tranquil perquè, sigui quin sigui l'escollit per a ser el nou director esportiu, pot estar tranquil", ha dit. "José Mari Bakero? No em mullaré amb cap dels noms que han sortit. La persona escollida ha estat o està a casa nostra. És important conèixer el club, l'entorn i el nostre ADN", ha afegit.

"He confiat molt en Andoni Zubizarreta, que és una persona honesta i treballadora. Ha rebut crítiques injustes, però ha fet coses molt bones. En acabar la temporada, volia canviar de cicle. Últimament l'havia vist cansat i ho he avançat. L'última gota van ser les declaracions d'Anoeta", ha explicat. "Un dels seus llegats és el programa COR", ha apuntat.

"M'agradaria tornar al model anterior i deixar que el futbol base tingués la seva autonomia", ha reconegut.

Sanció de la FIFA
"Hem rebut una sanció injusta i desmesurada per part de la FIFA. Aquests dies a la FIFA s'han posat nerviosos i potser s'estan adonant que la sanció és desmesurada. No sé què pensa Blatter i què farà, però hem estat injustament tractats", ha reconegut. "Nosaltres no hem creat cap problema, són ells els que han de venir a buscar-nos. La pilota la tenen ells. Si volen arreglar-ho, saben què ha de fer: reduir la sanció", ha afegit. "No sé si els convé tenir un cas Barça", ha amenaçat.

"No vull entrar en el nom dels responsables de la sanció perquè són molts, portàvem molts anys fent les coses de la mateixa manera", ha explicat. "La sanció és dura, però no posa en risc el model de la Masia", ha assegurat. "Hi ha persones al club que no coneixíem el tema. Sandro Rosell em va dir que desconeixia que hi havia un expedient sancionador", ha avançat.

"Vaig parlar amb Leo Messi i Andrés Iniesta i els vaig explicar per què no vaig viatjar a Zuric a acompanyar-los. Ho van entendre perfectament. Els són fills de la Masia i ho entenen perfectament", ha reconegut. "Leo Messi és fill del projecte de la Masia, però amb aquesta llei potser hauríem perdut al millor jugador de la història", ha afegit.

"Després d'un any en blanc, aquest és un any de reptes", ha dit Josep Maria Bartomeu.

Respecte als resultats dolents dels equips de formació, el president culer ha dit el següent: "L'objectiu del futbol base és la formació, no els resultats. El que importa és que arribin jugador al Barça B amb potencial. Guanyar títols no vol dir que estiguis formant bé els jugadors".

"El Barça B està passant un mal tràngol. No ens hem platejat fer fora Eusebio. L'equip és jove i la Segona A no és fàcil. Hi ha temps per millorar. Si tinguéssim la percepció que no es treballa bé, prendríem decisions", ha dit.