Barça
Esports Barça 05/09/2012

Cesc: "Sé que la gent m'exigeix perquè sóc català i es van pagar molts diners per mi. No em rendiré"

El d'Arenys assegura que les crítiques al seu joc no l'afecten gaire perquè es troba "molt bé i il·lusionat de cara a aquesta temporada", que el seu desig és retirar-se al Camp Nou i demana paciència per acostumar al soci blaugrana al seu futbol d'arribada

N. Arroyo
2 min
Cesc protegeix la pilota davant la pressió de Guardado

BarcelonaEn una entrevista concedida al programa 'El Club de la Mitjanit' que presenta Pere Escobar a Catalunya Ràdio, Cesc Fàbregas assegura que està "molt tranquil" després de les crítiques rebudes en els últims dies, que té la "confiança de la seva família, amics i companys", que és "positiu" i que està "a tope mentalment i físicament". "He començat la pretemporada millor que mai, m'estic trobant bé i estic molt il·lusionat de cara a aquesta temporada", ha aclarit.

Fàbregas veu precipitat que es parli de xiulets o que se'l critiqui a aquestes alçades de temporada. "La gent segurament es fixa en els dos clàssics, on entre els dos vaig jugar vuit minuts. No tot és tan dolent ni tot és culpa del Cesc. Estic treballant com el que més per posar-li les coses difícils al míster i que em doni una oportunitat". I afegeix que potser està pagant les conseqüències d'un fitxatge llarg i car, però que és un lluitador: "Sé que la gent m'exigeix perquè pensa que sóc català i que es van pagar molts diners per mi. No em penso rendir per no haver marcat un gol en tres partits o haver jugat 60 minuts".

A Cesc no li cal llegir el diari l'endemà per saber si ho ha fet un bon o mal partit i es mostra molt satisfet amb el seu rendiment contra el València. "Sóc el primer que es menja el cap quan les coses no han anat bé. He anat madurant. De jove m'hagués afectat molt més, això".

Competència massa dura?

El d'Arenys confessa que ja sabia a quin vestidor arribava quan va decidir-se a abandonar l'Arsenal. "Jo sabia que venia a competir per un lloc contra els millors del món però això no em va espantar. He vingut aquí per fer una llarga carrera futbolística. Vull retirar-me al Camp Nou".

Aquest procés, però, serà llarg i reclama paciència. Com la que es va acabar tenint amb Xavi o Iniesta. És un procés d'adaptació de tots amb tothom: "Tots els migcampistes del Barça tenen alguna cosa diferent i l'han tingut al llrg de la història. El joc del Xavi va ser molt criticat poc després de retirar-se el Pep. L'afició triga un temps en acostumar-se al joc de cadascú. L'Andrés també va necessitar el seu temps i ara és el més desequilibrant. Jo tinc menys pausa per arribar i la gent potser no està tan acostumada a aquesta mirada cap endavant i no al control del partit, que és al que s'està jugant ara".

Què faria Cesc per renovar el Camp Nou?

"És una pregunta molt difícil. El Camp Nou és una bestialitat de camp. Hi cap moltíssima gent i té molta història. Jo ho vaig viure amb l'Arsenal. Highbury era un estadi molt petitet, però tenia el seu encant. L'Emirates és un gran estadi, modern, però no és Highbury. Et queda el dubte de si passaria això amb el Camp Nou...".

stats