LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 17/04/2012

Guardiola: "Les senyores diuen que els homes no podem pensar en dues coses a la vegada. Toca pensar en el Chelsea"

Josep Guardiola ha mostrat la seva admiració pels jugadors del Chelsea, el seu rival a les semifinals de la Champions, i ha deixat clar que serà una eliminatòria "molt dura"

Toni Padilla
2 min
Pep Guardiola ha bromejat a la sala de premsa

Londres (enviat especial)El tècnic de Santpedor, prou rialler i tranquil durant tota la roda de premsa, ha parlat sobre el seu rival a les semifinals de la Champions, el Chelsea: "Mantenen la base d'una generació de jugadors fantàstica, els respectem i admirem, han fet grans coses. Una generació que durant tants anys es manté a dalt mereix ser admirada". Segons el tècnic del Barça, "quan ets el campió, et volen guanyar". "Serà més difícil que el 2009, els rivals saben perfectament de què va aquest ofici, aquest invent. Costarà molt crear ocasions de gol. Ells dominen moltes coses. En una competició curta ells són un dels millors equips del planeta. Era al teatre quan es va saber que jugaríem amb el Chelsea i llavors ja vaig saber que seria molt dur", ha afegit.

Sobre l'eliminatòria del 2009, Guardiola ha recordat que va ser "una eliminatòria molt dura". "A l'anada van defensar molt però a la tornada el gol d'Essien els va permetre jugar a la contra, com els agrada. I sense Abidal ens van fer patir. Però aquell enamorament del primer any, de quan tot és nou, ens va fer treballar plegats i poder arribar a la final. Imagino una eliminatòria en què els detalls marcaran els detalls", ha comentat. Guardiola ha reconegut que aquell gol d'Iniesta va ser un dels que més va celebrar. "El que més vaig córrer segur", ha fet broma.

A la pregunta sobre si el fet que Mourinho (a la pregunta li han dit que era el seu amic) fos un tècnic del Chelsea donarà més motivació al Barça, Guardiola ha dit: "Gràcies per dir que Mourinho és amic meu. Òbviament, aquí Mourinho va fer una gran feina, però també la va fer al Barça. No sé si això pot donar més motivació o no. Al final, els jugadors tenen molts tècnics i la motivació per guanyar és la que és, pel partit".

Preguntat sobre si li agradaria entrenar Messi, Xavi i Iniesta al Chelsea, Guardiola ha dit que "el Chelsea ja té un bon tècnic". "Però m'agradaria que Xavi, Iniesta i Messi juguin tota la seva carrera al Barça", ha puntualitzat.

A Guardiola li han preguntat sobre si ja pensa en el clàssic amb el Madrid: ha fet broma i ha afirmat que "les senyores diuen que els homes no podem pensar en dues coses diferents a la vegada, així que ara toca pensar en el Chelsea. Després tocarà descansar i ja hi pensarem". El tècnic, per cert, ha tornat a evitar parlar de la seva renovació dient que no toca pensar en aquesta coses, ja que "ser aquí compensa les coses que potser durant l'any no portes bé". "Només vull dir a tots els aficionats que gaudeixin d'una cosa gairebé irrepetible com és aquesta eliminatòria, viure de nou aquest partit. Només vull pensar en aquestes coses", ha destacat. Guardiola ha reconegut que no farà l'alineació pensant en els jugadors amb risc de perdre's el partit de tornada o la final si veuen targeta.

Guardiola no ha pogut evitar parlar dels àrbitres i de les acusacions que va fer Ibrahimovic sobre que els jugadors fan teatre, i ha deixat clar que "aquests jugadors només pensen a jugar, tocar i passar. Tirar-se només ho fan a la piscina".

stats