Barça
Esports Barça 24/02/2012

El Col·legi de Periodistes reprova els "mètodes il·legítims" del programa 'Punto Pelota'

L'organisme, responent a la denúncia del Barça cap a aquest programa d'Intereconomía TV, ha dit que la informació no es pot obtenir "a qualsevol preu"

Ara
1 min

BarcelonaAl cap de poques hores que el Barça fes pública la denúncia contra 'Punto Pelota' per pràctiques periodístiques poc ètiques, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ja ha respost emetent un altre comunicat en què reprova l'actuació del programa per utilitzar mètodes il·legítims:

"El Col·legi de Periodistes ratifica que per obtenir informació o imatges cal utilitzar mètodes dignes, tal com diu el criteri 4 del Codi Deontològic de la professió periodística catalana.

El passat 22 de febrer, un periodista del canal de TV Intereconomía va utilitzar el president del Club de Futbol Hospitalet de Llobregat, Miquel Garcia, per treure informació sobre la renovació de Josep Guardiola a directius del FC Barcelona sense advertir-los que ho feia per al programa 'Punto Pelota'.

Durant la Gala de les Estrelles del Futbol Català, el periodista va convèncer el president de l'Hospitalet que aprofités el seu càrrec per treure informació personal als directius del Barça. Mentre el president de l'Hospitalet els preguntava com anava la renovació de Guardiola, una càmera de 'Punto Pelota' enregistrava les converses sense avisar-los.

El Col·legi de Periodistes rebutja els mètodes fraudulents de treure informació. Aquestes males pràctiques desacrediten l'exercici del periodisme que la majoria de professionals s'esforcen a realitzar de manera ètica i seriosa. Lamentem també que hi hagi altres persones que s'avinguin a col·laborar amb els mètodes il·legítims d'alguns periodistes per aconseguir informació a qualsevol preu. Tanmateix, no podem admetre que hi hagi mitjans que abusin reiteradament d'aquestes pràctiques fraudulentes."

stats