BARÇA
Esports Barça 04/03/2015

El Barça, a la final de Copa per 37a vegada

Els de Luis Enrique arriben a la primer final de la temporada en la competició blaugrana per excel·lència: han alçat el títol de Copa en 26 ocasions

Ferran Mitjà
Carles Puyol amb Xavi aixecant la copa del Rei de futbol cel·lebrada a Valencia entre el FC Barcelona i l'Athletic Club de Bilbao. ARA / Pere Virgili

BarcelonaEl Barça s'ha classificat per la final de la Copa del Rei, després de vèncer al Vila-Real en l'eliminatòria de semifinals. Els de Luis Enrique arriben, doncs, a la primera final de la temporada. Al Barça se l'anomena el rei de Copes, i és que és,perseguit per l'Athletic de Bilbao, el conjunt que més en té. Aquesta, serà la 37a final de Copa del Rei que disputarà el club blaugrana.

El club català ha alçat la Copa en 26 ocasions, mentre que els bilbaïns ho han fet 23 vegades. L'última que va guanyar el Barça, precisament va ser contra els 'lleons', al Vicente Calderón i amb Guardiola a la banqueta, la temporada 2011-2012.

L'última final de Copa del Rei que ha disputat el Barça es remunta a la temporada passada. De totes maneres, no és de massa bon record pels barcelonistes, ja que l'equip dirigit per Tata Martino va caure a Mestalla davant del Reial Madrid. El que més recordarà el gol decisiu del conjunt blanc, però, serà Bartra. Després d'empatar el partit amb un cop de cap, el central va veure com Bale li guanyava fàcilment una cursa per la banda esquerre de l'atac, per plantar-se sol davant de Pinto.

No és comú, però, veure el Barça perdre finals de la Copa del Rei. De les 36 que ha disputat -aquesta serà la 37a-, els blaugranes només n'han perdut 10, és a dir que han acabat guanyant un 72,2% del total de les finals de Copa que han disputat.