COPA DEL REI
Esports Barça 23/03/2011

Els 40.000 aficionats es distribuiran en dues zones properes a Mestalla

Els seguidors del Barça s'ubicaran a la zona nord de l'estadi, més propera a l'accés des de Catalunya, i els del Reial Madrid a la zona sud, la més propera al centre de la ciutat

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els organitzadors de la final de la Copa del Rei que es disputarà a Mestalla al dia 20 d'abril han decidit avui que distribuiran els 40.000 aficionats, 20.000 de cada equip, en zones diferents de València, la qual cosa propiciarà que els aficionats del Barça i del Reial Madrid accedeixin a l'estadi per diferents recorreguts.

L'organització té prevista la presència de prop de 50.000 espectadors i aficionats dels dos finalistes amb entrades distribuïdes pels seus respectius clubs, als quals s'afegiran més de 9.000 persones que estaran ubicats a la zona central de la tribuna, l'amfiteatre i de la grada de general.

Com ja es va establir abans del repartiment d'entrades, els seguidors del Barcelona s'ubicaran a la zona nord de l'estadi, la més propera a l'accés a la ciutat des de Catalunya, i els del Reial Madrid a la zona sud, la que queda més propera al centre de la ciutat.

Els seguidors del Barcelona tindran la seva zona d'aparcament per a autobusos a la zona de la ronda nord i els del Reial Madrid a la del passeig de l'Albereda.

Tots dos clubs muntaran una carpa, en el cas del Barça a la zona d'accés dels seus aficionats i en el del Reial Madrid a la vora del riu Túria, on es va ubicar fa dos anys la de l'Athletic de Bilbao quan va jugar la final de 2009 també davant del Barça a Mestalla.

S'espera que l'arribada de seguidors del Barcelona es produeixi massivament en la mateixa jornada de la trobada, mentre que és possible que alguns dels seguidors del Reial Madrid avancin una mica més la seva arribada a València.

El partit es disputarà el dimecres de la Setmana Santa, en la vigília de l'inici d'un llarg pont festiu i en el centre d'una setmana de vacances escolars tant a Barcelona com a Madrid.

Els controls progressius d'accés al camp afectaran preferentment a aquells que hagin d'arribar a la zona de tribuna i amfiteatre de l'estadi, per on habitualment accedeixen els equips i les autoritats.

La reunió d'avui ha estat la primera que s'ha celebrat per preparar la final i s'hi ha establert un pla de controls progressius dels aficionats per accedir a l'estadi i un pla de comunicació entre els diferents implicats en l'organització del partit.

Aquesta reunió han comptat amb l'assistència de representants de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de València, Creu Roja, Bombers i Adif.

A més, també hi han participat representants de la Federació Espanyola de Futbol, dels dos clubs finalistes i el València CF, propietari del camp de Mestalla on es disputarà el partit.

En una reunió posterior es fixarà l'hora d'obertura de les portes de l'estadi, probablement dues hores i mitja abans de l'inici del partit, amb la intenció que els espectadors puguin acomodar-se amb tranquil·litat a les seves localitats.

stats