COPA DEL REI
Esports Barça 05/03/2012

Reunió definitiva a Madrid per decidir on serà la final de la Copa del Rei

La seu de la final de la Copa del Rei 2011-2012 es decidirà aquest dimarts a la reunió de la junta directiva de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF)

Efe
2 min
Ángel María Villar.

MadridLa reunió, que s'iniciarà a les 12.00 a la seu de la RFEF a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, serà la primera de la junta directiva després de la reelecció d'Ángel María Villar per a un setè mandat al capdavant d'aquest organisme i de la incorporació a la junta de Josu Urrutia, president de l'Athletic Club. Urrutia intentarà convèncer la resta de membres de la junta que assisteixin a la reunió per portar la final a Sevilla. El Barça no hi farà acte de presència per manifestar el seu malestar amb alguns fets que han passat darrerament. A més, segons informava RAC1 la seu es podria decidir amb un sorteig.

L'acord per a una decisió no sembla fàcil. En l'última reunió entre els finalistes, els dos clubs es van mostrar molt distants: el Barça es va mostrar partidari del Vicente Calderón el 25 de maig, els bascos van optar per La Cartuja el 20 de maig. La possibilitat que la final de la Copa del Rei es disputi el 20 de maig i no el 25 (opció recollida en l'assemblea de la RFEF en cas que el Barcelona no accedeixi a la final de la Lliga de Campions d'Europa, el 19 de maig), sembla que descarta el Calderón.

El Vicente Calderón (51.000 localitats, un cop descomptades les gairebé 5.000 que no s'ocuparan per motius de seguretat, organització, mitjans informatius...) no podria acollir una final el 20 de maig ja que aquest dia està ocupat pel concert de la banda britànica Coldplay. És més que improbable que es decideixi una seu per al dia 25 de maig i una altra per al 20 de maig.

L'opció de La Cartuja de Sevilla, desitjada per l'Athletic per motius d'aforament (unes 64.000 localitats), ha cobrat en els últims dies un gran protagonisme. L'estadi sevillà fa setmanes no era el que tenia més opcions d'acollir la final perquè és el que queda més lluny de Barcelona i Bilbao (860 km per carretera des de Bilbao; 1.015 km des de Barcelona) i perquè té una gespa més de manteniment que d'estadi de futbol, però ara es veu com a opció amb moltes possibilitats.

Els motius són simples: té més capacitat que els seus competidors directes, té bones comunicacions aèries i terrestres, és un estadi neutral i la seva gespa serà renovada després del concert que hi oferirà l'artista nord-americà Bruce Springsteen el 13 de maig, perquè el 3 de juny acollirà l'amistós Espanya-Xina.

L'estadi de Mestalla (53.000 localitats) era el gran favorit fa setmanes per acollir la final, però sembla que cap dels dos equips ja no hi aposten, encara que no està del tot descartat i, fins i tot, gaudeix del favor d'un bon nombre de membres de la junta directiva de la federació, ja que té molt rodatge en aquest tipus de partits (dues de les tres últimes finals), bones infraestructures i vies d'accés a la ciutat. A més a més, el València el va oferir immediatament després de saber-se el "no" del Bernabéu.

stats