Esports Barça 27/04/2019

Coutinho, Dembélé i el premi de jugar contra el Liverpool

El brasiler i el francès es disputaran la titularitat a l'anada de les semifinals de la Champions

Adrià Fernández
Philppe Coutinho en una acció ofensiva en la victòria del Barça per 1-0 al Llevant

BarcelonaAmb la quarta suplència de Messi a la Lliga, la segona consecutiva, Coutinho ha assolit el lideratge de l'atac blaugrana. Almenys durant el primer temps. Juntament amb la de Dembélé, ha semblat un examen amb el premi de la titularitat a l'anada de les semifinals de la Champions contra el Liverpool en joc.

En menys de mitja hora, el '7' del Barça ha rematat quatre vegades a porta, superant amb escreix la seva mitjana d'1,5 xuts per partit. Per dalt, per baix, de falta, de jugada... El brasiler ha intentat de totes les maneres obrir la llauna al Camp Nou. Sense Messi s'ha pogut veure un Coutinho molt més alliberat, més participatiu i arriscant en fase ofensiva. Fins i tot s'ha atrevit a provar-ho de falta directa, en la seva ocasió més clara. Suárez li ha cedit el llançament al minut 40 i la pilota s'ha acabat estavellant al travesser. Tot i anar molt a porteria, no ha aconseguir introduir-hi la pilota i Coutinho ha donat entrada a Messi al descans. Amb bones sensacions se n'ha anat de la gespa del Camp Nou. Això sí, amb el mal regust de no haver pogut materialitzar cap de les seves ocasions, i ja acumula quatre partits a la Lliga sense marcar.

Per la seva banda, Dembélé ha sumat la quarta titularitat consecutiva a la Lliga, després de recaure de la lesió del bíceps femoral esquerre contra el Rayo Vallecano. Arrencant des de la banda dreta al primer temps i des de l'esquerra amb l'entrada de Messi, el francès no ha signat el seu millor partit. Això sí, juga amb més desimboltura quan ho fa al costat del '10' del Barça, a diferència de Coutinho, que sembla apagar-se amb la presència del capità. El francès tampoc ha completat els 90 minuts de partit i ha sigut substituït per Sergi Roberto a cinc minuts del final.

El 'mosquit' només ha jugat set dels deu partits de la Champions, cinc d'ells com a titular. L'últim d'aquests, a l'anada dels vuitens contra l'Olympique de Lió. Precisament, va ser l'únic partit en què Coutinho no va ser titular a Europa, una competició en què hem vist la millor versió del brasiler. Amb tres gols, l'últim a la tornada de les semifinals contra el Manchester United, i tres assistències, el '7' blaugrana pot tenir més números de ser titular contra el Liverpool. Dimecres sortirem de dubtes i veurem qui completa el trident atacant juntament amb Messi i Suárez.