Pilota d'Or
Esports Barça 07/01/2013

Cristiano: "El criteri canvia cada any. De vegades es valoren els títols i, de vegades, l'any individual"

El davanter portuguès assegura que té "la consciència tranquil·la" amb el seu rendiment el 2012. Messi afegeix que tampoc sap què deu haver cridat l'atenció dels seleccionadors i capitans aquest any i Iniesta, a l'ombra, es mostra orgullós per repetir podi

Natalia Arroyo
2 min
Cristiano Ronaldo

Zuric (enviada especial)Andrés Iniesta, Leo Messi i Cristiano Ronaldo, els tres finalistes a la Pilota d'Or, han sortit a la roda de premsa prèvia a la cerimònia d'aquest dilluns a la tarda encara sense el vestit de gala. Amb un aire molt esportiu, de fet. Cristiano Ronaldo fins i tot ha sortit amb gorra i sabatilles de 'running' per acompanyar el seu xandall.

"Per mi, ser aquí és un moment molt especial. Sento que hi ha moltíssims jugadors d'un nivell altíssim, i seure al costat de Cristiano i Leo ja em fa sentir molt feliç", ha comentat el manxec per començar. El jugador del Madrid ha explicat, en el seu torn, que "és un gran orgull" ser a Zuric, i assegura que ja ha complert la seva missió i que té "la consciència tranquil·la" guanyi o no el premi. "No juguem per competir entre nosaltres. Jo jugo per ajudar el meu equip i la meva selecció. I res més", ha comentat Leo Messi.

Un dels moments més polèmics de la roda de premsa ha estat quan han volgut saber per què Messi i Cristiano, com a capitans de l'Argentina i de Portugal, han evitat votar el seu rival al podi. "Seria estúpid no reconèixer que Cristiano és un dels tres millors del món però he preferit votar Xavi, Iniesta i el Kun", ha explicat. Ha sigut llavors quan Cristiano ha destapat que ell no va votar. "Vaig rebre un cop a la cella i vaig haver de marxar de l'estadi. Jo no vaig votar. Ho entens?", ha dit, contundent, al periodista. A qui hauria votat, ha preferit no avançar-ho.

"En els últims anys ha variat el criteri de la Pilota d'Or. De vegades es valoren els títols i, de vegades, l'any individual", s'ha limitat a dir Cristiano. Messi, en la mateixa línia, ha afirmat que no sap en aquest cas què deu haver cridat més l'atenció dels seleccionadors i capitans, si l'èxit col·lectiu o bé l'individual.

stats