Barça
Esports Barça 07/04/2012

El Barça remunta a Saragossa (1-4) i posa una pressió màxima sobre el Reial Madrid

L'equip blaugrana augmenta l'exigència sobre el conjunt blanc, que abans de jugar contra el València tan sols compta amb una renda de tres punts al capdavant de la Lliga

Leo Messi, a Saragossa

BarcelonaEl Barça ha superat el Saragossa (1-4) en un difícil partit que ha resolt en deu minuts de la primera meitat. L'equip blaugrana ha sabut aprofitar els gols de Puyol, Messi (dos) i Pedro, i manté la pressió sobre el Reial Madrid, que abans de jugar contra el València tan sols compta amb una renda de tres punts al capdavant de la Lliga.

La primera meitat s'ha jugat de manera accelerada, amb els dos equips a més revolucions de les habituals, i això s'ha notat en les errades no habituals que han acumulat tant el Saragossa com el Barça. En una d'aquestes imprecisions dins l'àrea blaugrana, Víctor Valdés ha comès penal sobre Lafita, però després ha esmenat l'errada aturant el llançament d'Aranda.

Sis minuts després, a la mitja hora de joc, Víctor Valés ha aturat un un contra un d'Aranda, però el davanter s'ha vist afavorit pel rebot i ha estrenat el marcador en una acció tan ràpida com afortunada en què la pilota ha anat del seu cap a la xarxa blaugrana.

El Barça ha necessitat menys de deu minuts per donar la volta al marcador. Carles Puyol ha aprofitat una greu errada del porter Roberto a la sortida d'un córner per empatar el partit (minut 36), i Leo Messi ha finalitzat amb contundència un bon contraatac iniciat per Alexis Sánchez (minut 39).

La situació encara ha millorat per al Barça quan Javier Turienzo Álvarez ha expulsat Abraham en la recta final d'una primera meitat que ha acabat 1-2.

La segona meitat no ha començat a menys revolucions, i, als pocs segons, Manolo Jiménez, entrenador del Saragossa, ha estat expulsat d'un partit en què Pep Guardiola ha començat a fer canvis: ha donat entrada a Sergio Busquets per Seydou Keita. El migcampista ha sabut aportar serenor al joc del Barça.

El gol de la tranquil·litat ha arribat a cinc minuts del final, quan Leo Messi ha anotat un penal provocat per Alexis Sánchez. El davanter ha superat Cristiano Ronaldo en la lluita de màxim golejador.

Ja en el temps afegit, Pedro ha anotat el quart gol del Barça.

Saragossa, 1: Roberto; Álvarez, Da Silva, Paredes, Abraham; Lafita, Pintér, Zuculini, Obradovic (Lanzaro, min.65); Micael (Juan Carlos, min.82) i Aranda (Postiga, min.65).

Barça, 4: Valdés; Alves (Montoya, min.68), Puyol, Mascherano, Adriano, Thiago, Keita (Busquets, min.55), Cesc Fábregas (Xavi, min.90), Alexis, Pedro i Messi.

Gols: 1-0. Min.30, Aranda; 1-1. Min.36, Puyol; 1-2. Min.39, Messi; 1-3. Min.85, Messi; 1-4. Min.92, Pedro.

Àrbitre: Turienzo Álvarez. Va expulsar per doble groga Abraham al minuto 45 i l'entrenador Manolo Jiménez al minut 47. Groga als locals Zuculini, Micael i Lanzaro, i i als visitants Víctor Valdés, Keita, Adriano, Cesc Fábregas i Thiago.