BARÇA
Esports Barça 19/12/2011

Dr. Cugat: "Villa està animat i espera ser a la final de la Champions i a l'Eurocopa"

Els metges han anunciat que el davanter estarà ingressat entre tres i quatre dies i que el període de baixa serà de quatre a cinc mesos

Ara
2 min
Ramon Cugat i Ricard Pruna.

BarcelonaEls doctors que han operat David Villa aquest dilluns a la tarda han assegurat que l'operació ha anat "bé" i que el jugador està "animat". De fet, el doctor Ramon Cugat ha destacat que el davanter blaugrana "espera ser a la final de la Champions i a l'Eurocopa". El mateix doctor ha dit que Villa estarà ingressat tres o quatre dies i que el període de baixa és de quatre o cinc mesos.

L'estat anímic del jugador ha sigut destacat pels dos metges, el doctor Cugat i el doctor Pruna, el cap dels serveis mèdics del Barça. "L'estat anímic a Yokohama era bo, tenia un esperit per curar-se brutal. La intervenció ha anat molt bé i abans de marxar l'hem passat a veure i estava rient, content i enviant missatges als seus companys tornant-los el suport. Feia temps que no vèiem un postoperat tan animat, ja que només feia 30 minuts que l'havíem operat", ha comentat el doctor Pruna, que el va acompanyar en el viatge de Tòquio a Barcelona.

El doctor Cugat ha explicat que Villa tenia una fractura per estrès, i ha explicat de què es tracta: "Hi ha uns moviments repetitius que provoquen unes sobrecàrregues, que excedeixen la resistència de l'os, que es va trencant a poc a poc". De fet, els dos doctors han comentat que la lesió que tenia Villa no es podia curar de cap altra manera que operant-se. "Per curar aquest tipus de lesions, l'única manera és passar pel quiròfan. I això, un esportista d'elit, s'ho pensa més d'una vegada. Jo no he aconseguit mai que un jugador s'operi perquè no es trenqui". El doctor Pruna ha corroborat les paraules de Cugat: "Són fractures que no curen. S'ha d'aturar i operar o seguir jugant i que es trenqui o seguir jugant i que no es trenqui mai. Aquestes coses mai se saben".

Respecte a per què s'han esperat a operar-lo aquest dilluns –Villa va arribar a Barcelona divendres a la tarda–, el doctor Cugat ha justificat la decisió: "A dalt d'un avió poden passar moltes coses. No el vam operar perquè quan va arribar ell notava una tensió a la cama i en aquests casos, la fractura passa a un segon terme i la massa muscular és el més important. Durant aquests dies la cama s'ha desinflat i vam creure que era el moment d'operar-lo". El doctor Pruna ha explicat com va anar el viatge de tornada: "Vam estar tota l'estona mirant que el peu tingués pols i li anàvem posant gel, ja que volíem evitar els coàguls".

Cugat ha explicat que en cinc o sis setmanes li trauran un clau per "guanyar dinamisme" i que llavors caldrà esperar que es creï un call a l'os". "M'agradaria que el postoperatori fos al més fàcil possible i que, quan se li passés l'efecte de l'anestèsia, poguéssim començar a moure una mica el turmell, ja que no porta guix", ha conclòs el doctor Cugat.

stats