Barça
Esports Barça 21/01/2012

El doctor Cugat confirma que Andreu Fontàs estarà 6 mesos de baixa

Ramon Cugat, que ha operat el blaugrana aquest dissabte, ha explicat que tot ha anat segons les previsions i que no hi haurà problemes perquè torni als terrenys de joc

M. Molina
2 min
Ramon Cugat i Ricard Pruna.

BarcelonaEl doctor Ramon Cugat ha sortit en roda de premsa després d'operar el defensa del Barça Andreu Fontàs, que en el partit contra l'Osasuna de la Copa del Rei es va fer un trencament al lligament encreuat del genoll. Després de la intervenció, Cugat ha confirmat que el futbolista estarà uns 6 mesos allunyat del terreny de joc, però que no tindrà problemes per tornar a competir al màxim nivell.

"Hem esperat que baixés el procés inflamatori i que no tingués dolor per poder-lo operar. Així que aquest dissabte hem fet una artroscòpia i hem confirmat que el lligament estava trencat. El seu termini de recuperació serà al voltant dels 6 mesos", ha comentat el doctor Cugat.

Sobre aquesta recuperació, el doctor ha aclarit que "començarà a caminar a partir de la 1a setmana amb bastons, i al cap de 2 mesos ja podrà posar el peu al terra amb normalitat. A partir d'aquí començarà el procés de recuperació al gimnàs i a la piscina, que s'allargarà fins als 6 mesos. Això dependrà del seu genoll". En qualsevol cas, Cugat ha assegurat que aquest trencament no impedirà que el jugador torni al màxim nivell: "Cada dia s'operen molts jugadors, fins i tot més joves que Fontàs, i poden arribar a 1a Divisió. Només es demana una certa precaució, però això no implica que puguin jugar 15 anys més al màxim nivell".

D'altra banda, el doctor Pruna –cap dels serveis mèdics del Barça– ha assegurat que el jugador estava molt serè abans i després de la intervenció: "Crec que el jugador ho ha paït molt bé. Se l'ha vist animat. Sabia que s'havia d'operar i ara que l'hem deixat a l'habitació estava parlant amb els seus familiars".

Les recuperacions de Villa i Afellay van pel bon camí

El doctor Ramon Cugat també ha parlat dels altres dos lesionats de llarga durada del Barça: David Villa i Ibrahim Afellay.

De Villa, que té una fractura a la tíbia, ha comentat que "tenim la sensació que està retallant terminis en la seva recuperació, però no hem de llançar les campanes al vol. De moment va molt bé, ell està animat i nota que no té dolor. Però hem de ser prudents".

D'Afellay, que té trencat el lligament encreuat del genoll esquerre, n'ha informat el doctor Pruna: "Ara està fent activitat al gimnàs i a principis de febrer farà activitat al terreny de joc, en funció de l'evolució que vagi tenint. A partir del 5è mes ja s'anirà incorporant a l'equip, i comptem que a partir del 6è mes es compliran els terminis i tornarà a jugar a futbol".

D'altra banda, Pruna també ha parlat de la trepitjada a Messi i les possibles conseqüències en forma de fractura: "Va ser una trepitjada en què no es va produir cap lesió important, però té la típica taca a la pell d'haver patit una trepitjada".

stats