Esports Barça 11/05/2011

Aquest dijous amb l'Ara, especial sobre les tres lligues de l'era Guardiola

Suplement per celebrar la tercera Lliga consecutiva

Redacció
2 min
portada suplement lliga

BarcelonaPep Guardiola ha canviat de dalt a baix la història del barcelonisme en guanyar el tercer títol de lliga en tres temporades. El diari ARA ofereix aquest dijous als seus lectors un especial de 16 pàgines amb motiu d'aquest èxit esportiu centrat en la figura del tècnic de Santpedor, la seva forma de treballar i els problemes que ha trobat com a conseqüència dels mètodes utilitzats pel Reial Madrid.

L'ARA repassa els tres anys de Guardiola al capdavant del club de la mà d'algunes de les plomes més reconegudes de l'entorn barcelonista, com Xavier Bosch, Antoni Bassas, Ernest Folch i el director de l'ARA, Carles Capdevila, que repassen fil per randa les tres temporades en què el tècnic de Santpedor ha aconseguit superar el Reial Madrid per obtenir el títol. Antoni Bassas ens recorda el primer tast de glòria, amb el 2 a 6 al Bernabéu, Ernest Folch la confirmació d'un projecte amb la temporada dels 99 punts i Xavier Bosch aquesta que tot just està finalitzant amb el 5 a 0 com a resultat de capçalera.

A més, el periodista de Catalunya Ràdio Ricard Torquemada i la periodista del diari ARA Natalia Arroyo analitzen el mètode de Guardiola per obtenir l'èxit.

Parlar d'aquesta lliga i Guardiola però, és parlar de José Mourinho, el tècnic escollit pel Madrid per intentar, sense sort, aturar l'equip blaugrana. En una temporada llarga i carregada de polèmiques, es contraposarà l'estil de Guardiola amb les excuses utilitzades pel tècnic portuguès.

En una època en què la dualitat Barça-Madrid s'ha accentuat, l'especial no només confronta les personalitats i mètodes de Pep Guardiola i José Mourinho, sinó que també recorda el paper de Florentino Pérez amb un article del guionista i periodista Carles Torras des de Madrid. La figura dels dos tècnics ha eclipsat aquella dels dos presidents, aspecte que serà analitzat en un reportatge amb l'opinió del periodista de Catalunya Radio Jordi Borda.

I a mode d'epíleg, Albert Om dedica una carta a Guardiola, un tècnic que a nivell d'èxits, ja podria ser considerat el millor en la història del club, fet que s'analitza recordant els altres tècnics que han tocat el cel pintant-lo de blaugrana.

stats