BARÇA

La Guàrdia Urbana ha detingut sis aficionats del Liverpool per desordres públics a la zona de la plaça Reial

L'Ajuntament havia anunciat mesures per evitar el consum d'alcohol a la plaça

En els últims partits de Champions, i en especial en el Barça-Manchester United, l'Ajuntament va rebre nombroses queixes tant per part de veïns com per part de comerciants de la plaça Reial per l'incivisme dels aficionats que es traslladen a Barcelona. Ara, contra el Liverpool, el consistori ha fet un pas endavant i hi ha pres mesures, amb urinaris públics i augmentant la presència policial. Malgrat tot, aquest dilluns ja s'han viscut problemes i la Guàrdia urbana ha detingut sis aficionats del Liverpool. Quan les dotacions de la policia municipal han intentat desallotjar la plaça, on centenars d'aficionats s'havien instal·lat, s'han produït baralles amb detencions. Els Mossos d'esquadra s'encarreguen ara de controlar la zona per evitar nous incidents.

La plaça Reial era un dels punts de trobada dels aficionats rivals en partits europeus i els bars de la zona es queixaven que aquests seguidors entraven sense permís per utilitzar els seus lavabos. A més, també s'havien queixat de la presència massiva de venedors ambulants de llaunes de cervesa. L'Ajuntament ha pres mesures com instal·lar urinaris públics al centre de la plaça, entre les palmeres. També s'han posat una vintena de papereres addicionals.

L'afició anglesa però, ha ocupat espais públics al mig de la plaça, tot i que aficionats del club s'han queixat que la policia ha despenjat banderes d'arbres i no les ha tornat als seus propietaris. També han denunciat agressions a aficionats que no oposaven resistència. La Guàrdia urbana, que ha confirmat que els detinguts són tots britànics, ha rebut llançament d'ampolles de vidre i ha fet baixar aficionats de les faroles o la font central.

Pel que fa a la venda ambulant de llaunes, la Guàrdia Urbana ha garantit la presència de nombrosos agents de paisà, que s'han encarregat de confiscar llaunes i sancionar els infractors. La Guàrdia Urbana de moment ha decomissat gairebé 3.000 llaunes de cervesa destinades a la venda ambulant, intervenint-les a venedors i en un magatzem que presumptament els abastia. Segons dades policials, en el partit contra el Manchester United es van confiscar més de 2.500 begudes i la policia va posar 32 sancions als venedors.