Global Sports Forum
Esports Barça 08/03/2012

Eric Cantona: "La selecció catalana també hauria guanyat el Mundial"

El mític exfutbolista francès elogia la feina de formació de La Masia blaugrana, que ha obtingut els seus fruits al Barça actual

Efe
2 min
Eric Cantona, al Global Sports Forum

BarcelonaEl mític exfutbolista francès Eric Cantona ha elogiat aquest dijous la feina de formació de La Masia blaugrana, que ha obtingut els seus fruits al Barça actual i en els èxits de la selecció espanyola, encara que per aquest mateix motiu, "la selecció catalana també hauria guanyat el Mundial" de poder participar.

En una conferència en el marc del Global Sports Fòrum que se celebra a la capital catalana i que reuneix destacades veus de l'esport mundial, l'actual director esportiu del Nova York Cosmos ha considerat que la seva intenció a l'equip nord-americà és aconseguir "una mica el que es fa al Barça", del qual ha destacat la seva figura, Lionel Messi, un futbolista "absolutament excepcional".

Així, s'ha referit a "aquell esperit que Johan Cruyff va implantar fa 25 anys, en què els xavals comencen a jugar junts des dels tretze anys i es crea un amor pel joc, per una manera de jugar, del perquè juguem a futbol", ha assenyalat el francès.

"Tot això requereix treball, però si un dia la selecció dels Estats Units pot jugar una final del Mundial significarà que ho haurem aconseguit. És una mica el que ha aconseguit el Barça amb la selecció", ha dit, no sense abans afegir: "Jo crec que la selecció catalana hagués guanyat el Mundial".

Arquetip del jugador rebel i genuí, l'exjugador del Manchester United s'ha rendit, a més, a la qualitat del davanter argentí Lionel Messi, un noi que, segons el seu parer, encara guarda aquella "espurna als ulls" del futbol del carrer de la infància.

"No sé si tinc una visió diferent dels altres. Sempre he intentat defensar el futbol que m'agradava quan era nen. Somiava amb fer bones jugades, guanyar honestament amb el joc net, plorar després d'una derrota i explotar d'alegria en la victòria", ha explicat Cantona.

"Hi ha futbolistes com aquí a Barcelona, com Messi, que és absolutament excepcional -ha prosseguit-. Guarda aquell punt de la infància, quan un jugava al carrer i somiava amb fer-ho davant centenars de milers de persones i fins i tot hagués pagat per això".

Per això, ha dit, "els grans jugadors d'avui i demà seguiran sent aquests jugadors amb espurna, amb l'espontaneïtat del nen que somia i té aquella espurna als ulls".

Però Cantona també ha recordat la rellevància del joc coral com a pedra angular d'aquest esport. "A vegades fa més il·lusió donar que rebre. Com a entrenador, sempre deia que un jugador ha de donar el passi que li agradaria que li fessin, és un gran regal. Intentes fer un passi perfecte, donar-li aquell punt especial al passi".

Estrella del Manchester United durant els anys noranta, Cantona (Marsella, 1966) va destacar gràcies als seus gols i al seu peculiar caràcter en un dels mites històrics del club anglès, deixant també accions controvertides com la puntada de peu que va propinar a un aficionat que l'estava insultant des de la grada.

"Mai he calculat com reaccionaria perquè cada instant és únic i cada emoció, per tant, també única", ha relatat. "Algun salt fora de lloc que a vegades he fet, però sempre he buscat i perseguit la bellesa del joc. El futbol ha estat per a mi un art, una manera d'expressió, i sempre he intentat defensar-lo així".

stats