Barça

"Votarem, votarem": el Camp Nou aposta pel referèndum

Els càntics a favor de la independència han arribat al minut 17 amb 14 segons

Abans de començar el derbi entre el Barça i l'Espanyol un grup de seguidors han exhibit una pancarta de 'L'Esport pel sí'. La campanya a favor del sí a l'1-0 va ser aprovada dimarts per l'assemblea del Comitè Olímpic de Catalunya (COC). A més, com és habitual, els càntics a favor de la independència han arribat al minut 17 amb 14 segons del partit. "Votarem, votarem", han cridat els seguidors culers.

Carles Puigdemont, president de la Generalitat, ha presenciat en directe el partit des de la llotja del Camp Nou, on també hi eren Gerard Figueras, Gerard Esteva i Xavier Vinyals.

"Hem aprovat una companya a favor del sí a l'1-O perquè creiem que l'esport farà un salt qualitatiu si el resultat és afirmatiu. També hem aprovat que clubs i federacions que, si el Govern ho requereix, cedeixin els locals perquè es pugui desenvolupar el referèndum amb normalitat i tothom tingui el dret d'expressar la seva voluntat", va explicar Gerard Esteva, president del COC.

"Tenim 69 federacions i 12.000 clubs, així que si el Govern ho requereix la possibilitat de tenir locals és molt gran, tant a ciutats grans com a localitats més petites. L'esport és, probablement, el sector que té més vertebració arreu del territori", va afegir. El COC va posar en marxa una pàgina web i unes xarxes socials per explicar els beneficis del sí. "La campanya serà en positiu. Volem explicar els beneficis que té esdevenir ser independents i resoldre els dubtes que la població pot tenir", va dir Esteva.

"Ser independents ens permetria participar en primer persona dels òrgans internacionals. A més, els estudis demostren que les federacions tindrien més recursos econòmics i els esportistes optarien a més places als diferents campionats, com als Jocs Olímpics", va argumentar el president del COC.

On jugaria el Barça en una Catalunya independent? "L'avantatge és que tot està inventat i, per exemple, tenim exemples de clubs de fora que disputen la lliga francesa. Hi ha altres països que tenen acords semblants. El Barça té la sort que podrà escollir a quina lliga jugar. Les lleis estan per ser canviades si no s'adapten a la realitat vigent", va afegir.

Els aficionats culers també han exhibit pancartes contra la junta de Josep Maria Bartomeu en el dia en què Agustí Benedito ha començat a recollir signatures per impulsar una moció de censura.