Barça
Esports Barça 16/03/2012

Mor Estanislau Basora, un dels davanters del Barça de les Cinc Copes

Als 85 anys, ha mort un dels jugadors més emblemàtics de la història del club blaugrana, considerat un dels extrems més destacats dels anys quaranta i de la dècada dels cinquanta

Ara
1 min
Estanislau Basora / FCB ARXIU

BarcelonaAquest divendres ha mort Estanislau Basora, un dels jugadors més destacats del Barça de les Cinc Copes. Basora era considerat un dels millors extrems del món entre els anys quaranta i la dècada dels cinquanta. A principis de mes, el jugador va patir un infart del qual no s'ha pogut recuperar.

Va formar part de la mítica davantera de la temporada 1952/53 que va cantar Joan Manuel Serrat, juntament amb César, Kubala, Moreno i Manchón.

Basora va néixer el 18 de novembre del 1926 a la Colònia Valls (Barcelona). Va ser allà on va començar a jugar fins que va fitxar pel Súria i, més tard, pel Manresa, on va destacar com a jove talent i va despertar l'interès dels grans equips catalans. Després de refusar una oferta de l'Espanyol va fitxar pel Barça el novembre del 1946. Es va retirar l'any 1958 en plenes facultats i en el seu darrer partit va oferir un veritable recital de futbol.

stats