Barça
Esports Barça 05/05/2011

Europa descarta la teoria de la conspiració i considera que el Barça va merèixer jugar la final

Els rotatius internacionals opinen que si el Barça va arribar a la final va ser perquè va jugar millor a futbol i no pels arbitratges, com asseguren des del club blanc

Martí Molina
3 min
Pedro supera Iker Casillas.

Barcelona“Ho ha vist tot el món”, assegurava Karanka després del partit de tornada de Champions, on el Reial Madrid va caure eliminat a mans del Barça. Però el segon entrenador madridista no parlava precisament de futbol, sinó d'una actuació arbitral que, des del seu punt de vista, va perjudicar els blancs de manera clara. Les declaracions del tècnic són les del club, que justifica amb els àrbitres la derrota. I també és el punt de vista dels mitjans afins a l'entitat que presideix Florentino Pérez.

Però a Europa i a la resta del món no comparteixen la mateixa opinió que a Madrid, i consideren que la classificació blaugrana no es deu a favoritismes dels col·legiats, sinó al bon joc desplegat pels de Pep Guardiola. I més concretament a Anglaterra, la principal preocupació dels analistes és com trobar solucions tàctiques que contrarestin la fortalesa ofensiva culer.

És el cas de Pete Jenson, del rotatiu The Independent, que posa com a exemple el partit en què l'Hèrcules es va endur els tres punts del Camp Nou (0-2). El cronista anglès recorda que els alacantins tan sols van cedir 8 faltes en aquell partit. Aquest fet, i mantenir la concentració i les ajudes defensives durant els 90 minuts, són les claus d'aquella victòria visitant. De fet, el mateix Jenson compara les poques faltes de l'Hèrcules amb les moltes que va fer el Reial Madrid durant els quatre clàssics -i que va fer que en tres acabés el partit amb un home menys-, i ho assenyala com a exemple de què no s'ha de fer contra els blaugranes.

De la mateixa manera que elogia l'aposta de Mourinho a la final de Copa, pressionant a la línia defensiva del Barça i arribant a l'àrea centrant pilotes, per buscar les rematades de cap. Així Pepe va enviar una pilota al pal, i Cristiano va anotar el gol de la victòria. En resum, Jenson considera que la fórmula per derrotar l'equip passa per “estrènyer el camp, pressionar la línia defensiva i generar ocasions de gol”.

Elogis al futbol culer

El diari francès L'Equipe és un dels rotatius que més ha destacat el joc del Barça i l'ha considerat com l'únic argument de la classificació blaugrana per la final de Wembley. De fet, la seva portada de després de la classificació era “La victòria del joc”; i aquest dimecres es qüestiona per què l'entrenador del Reial Madrid va renunciar al joc d'atac i va centrar-se en destruir, arribant a la xifra altíssima de 30 faltes en un partit”. D'altra banda, Le Parisien assegura que “el Barça no va tremolar” i va fer bons els pronòstics.

A Anglaterra, més enllà de l'anàlisi de The Independent, el Daily Mirror diu que “plouen campions” i prepara la “revenja per Roma”. Mentre el The Sun recorda a Alex Fergusson que “Messi anirà a Wembley” i es pregunta: "Tremolarà Fergie?".

A Itàlia, La Gazetta dello Sport assegura que “a la final hi va el millor equip, per com va buscar la victòria la setmana passada i com va merèixer guanyar” aquest dimarts.

Lluny d'acceptar la tesi madridista, la premsa alemanya creu que almenys tres jugadors del Madrid haurien d'haver estat expulsats. I per això el diari Bild diu que el Barça és a la final malgrat la “cacera contra Messi”. Mentre el diari digital rus Gazeta.ru recorda que “els miracles no existeixen” i alaba el futbol i el control de pilota dels de Guardiola.

stats