Barça

Ivan Rakitic: "Coneixem bé la Juve i la respectem moltíssim"

El migcampista del Barça ha estat entrevistat per la FIFA

El migcampista croat Ivan Rakitic assegura que "al Barça se l'ha de gaudir" i considera que davant la final de la Champions de dissabte que ve a Berlín contra el Juventus per la ment dels futbolistes blaugrana "només passa el triomf". En unes declaracions a FIFA.com, Rakitic, que va ser fitxat l'estiu passat procedent del Sevilla, insisteix que al Barça "cal arribar amb un somriure i sortir amb un de més gran".

"Tot el que tenim en aquest club és increïble: els millors futbolistes del món, una afició de primera, instal·lacions boníssimes. Les temporades són llargues i és normal que hi hagi alts i baixos. Era important mantenir la tranquil·litat i la confiança, i no és casualitat que hàgim arribat al millor ritme al final de la temporada", ha dit.

Amb vista en la final de Berlín, Rakitic assegura afrontar-la "amb tota tranquil·litat" i insisteix que l'equip ha treballat per guanyar-la. "Coneixem bé la Juve i la respectem moltíssim, però no passa res més per la nostra ment que el triomf. És una final i som el Barcelona. No podem pensar diferent!", ha comentat.

Assegura que tota la feina feta permet al Barça afrontar la final "amb molta calma", explica que fins ara "ha sortit tot bé" i espera que res no canviï. "L'emoció ja es desbordarà amb la copa a la mà, abans cal jugar el partit", ha indicat.

Titular en 50 dels 59 partits disputats per l'equip de Luis Enrique, Rakitic ha comentat que no volia crear-se massa expectatives quan va fitxar pel Barça. "El meu plantejament era no somiar, sinó viure la meva experiència aquí. Però tenia molt clar que la regularitat també es guanya. A Sevilla ho vaig jugar tot i aquesta ha estat la meva actitud sempre: serrar les dents i estar preparat en el moment que se'm necessiti. Per això treballo i per això visc", ha insistit.

Ha qualificat Luis Enrique, el seu tècnic al Barça, com "un home molt treballador", que "no omet cap detall i sempre intenta que estiguem el màxim de preparats possible". "És d'aquells entrenadors que saben com treure el millor rendiment de cada jugador i això es transmet de manera immediata. Per això li tenim tanta confiança i hem pogut estar units fins al final", ha dit.

En el seu recorregut futbolístic des que va arribar al Barça, el migcampista croat admet que el primer que va haver d'entendre és que a la seva dreta juga Leo Messi a qui considera: "el millor jugador de la història". "Com que és tan especial, té moviments diferents a qualsevol altre extrem en el món. A més, també tinc al meu costat el millor lateral, que moltes vegades es torna un altre atacant (Dani Alves)", ha admès.

Per tot això, Rakitic admet que una de les seves principals funcions és "calibrar la situació" per veure el que necessita l'equip en cada moment determinat. "Moltes vegades es necessita deixar brillar els altres, i posar la teva capacitat a disposició de l'equip", ha insistit.

També es considera un privilegiat per haver jugat al costat de Xavi Hernández en la seva última temporada al futbol d'alta competició. "Ha estat un enorme privilegi aprendre'n, però no només al camp, també fora: la manera en què es comporta, com es prepara. És un jugador irrepetible, li agraeixo moltíssim tot el que ha fet per mi i li desitjo el millor del món", ha comentat.

Considera que és normal que tots els elogis periodístics vagin dirigits a la tripleta d'atacants: "És normal. Són boníssims! Mentre guanyem no hi ha cap problema. El club es va gastar molts diners per tenir els millors atacants del món. L'important és que, quan guanyem, guanyem junts, i això ho entenem tots perfectament".