Barça
Esports Barça 08/06/2011

La Federació Índia celebra que el Barça vulgui obrir una "Masia" local

La Federació Índia de Futbol (AIFF) celebra la intenció del Barça d'entrar al mercat futbolístic de l'Índia i obrir en aquest país un centre formatiu a l'estil de La Masia

Efe
2 min

Nova DelhiLa Federació Índia de Futbol (AIFF) celebra la intenció del FC Barcelona d'entrar al mercat futbolístic de l'Índia i obrir en aquest país un centre formatiu a l'estil de La Masia, ha dit avui una font federativa.

Segons aquesta font, que ha preferit conservar l'anonimat, l'AIFF està disposada a ajudar el club català en la seva aproximació al futbol indi, "però de moment no sabem més que el que s'ha publicat a la premsa, encara que per descomptat estaríem oberts a col·laborar", ha dit.

El diari local The Times of India va publicar ahir una extensa entrevista amb el vicepresident econòmic del club, Xavier Faus, en el qual aquest anunciava la intenció del club d'entrar a l'Índia com a següent etapa de la seva expansió al mercat asiàtic.

El vicepresident Faus explicava en l'esmentada entrevista la seva intenció de visitar aquest país al setembre en companyia del president del club, Sandro Rosell, i indicava que una forma d'acostar-se al mercat indi podia ser amb la creació d'escoles de futbol base.

Segons l'AIFF, hi ha hagut converses amb clubs portuguesos i anglesos sobre la posada en marxa d'escoles de futbol, però fins ara cap d'aquests projectes ha fructificat.

L'Índia compta amb l'estadi de futbol més gran d'Àsia i un dels més grans del món, el Salt Lake Stadium de Calcuta, amb capacitat oficial per a 126.000 persones.

El futbol en el gegant asiàtic és un esport encara minoritari que compta amb seguidors sobretot al sud i l'est del país.

"Per a un dels derbis de Calcuta és fàcil que es congreguin vuitanta o noranta mil espectadors, però només hi ha 30.000 fitxes de jugadors en tot el país", han explicat des de l'AIFF.

Mitjans locals van anunciar ahir que el pròxim 2 de setembre es jugarà a Calcuta un amistós entre l'Argentina de Messi i la selecció veneçolana.

stats