Barça

Ferguson: "El Barça va ser el millor equip que vaig tenir al davant"

L'exentrenador del Manchester United lloa l'equip dirigit per Pep Guardiola en la seva autobiografia

L'exentrenador del Manchester United, sir Alex Ferguson, ha lloat el Barça de Pep Guardiola en la seva autobiografia, un llibre que ha presentat aquest dimecres a Londres. De fet, el tècnic escocès assenyala que el conjunt blaugrana va ser el millor equip amb el qual es va enfrontar. "El Barça va ser el millor equip que mai es va plantar davant el meu Manchester United. El millor, sens dubte", assegura l'exentrenador, de 71 anys, en aquestes memòries que ha titulat 'My autobiography'.

A més, sir Alex Ferguson recorda gratament Messi, Xavi i Iniesta com els jugadors "de metre setanta" que van tombar un United ple de "futbolistes forts i guerrers" a les dues finals de Champions League que va jugar contra els blaugranes (2009 i 2011). En aquest sentit, reconeix també la constància i la resistència dels futbolistes culers. "El que mai vaig entendre és com aquests futbolistes eren capaços de jugar tants partits. Gairebé sempre jugaven els mateixos", diu l'antic líder d'Old Trafford.

D'altra banda, l'escocès parla també de la seva relació amb José Mourinho, que és bona tot i haver-se enfrontat amb ell després d'un partit entre el Manchester United i el Porto l'any 2003. "La meva indignació venia perquè tots els jugadors del Porto es llançaven a la piscina. Vaig tenir un xoc amb Mourinho al final de la primera volta, però de vegades tinc desacords amb algun col·lega la primera vegada que ens trobem i després ens fem amics. Amb Mourinho va passar això mateix", assegura qui ha estat tècnic dels 'red devils' durant 27 temporades, que repassa també molts altres aspectes de la seva carrera en aquest llibre.