Barça
Esports Barça 17/12/2011

Figo insisteix que va ser Núñez el "culpable" del seu fitxatge pel Reial Madrid

L'exblaugrana relata en una entrevista al diari portuguès 'Público' com va anar la seva sortida del Barça i assegura que l'expresident no tenia interès a renovar-lo

Efe
3 min
Luis Figo

LisboaL'exfutbolista portuguès Luis Figo, que va ser jugador del Barça i el Reial Madrid, ha culpat l'expresident Josep Lluís Núñez de la seva polèmica sortida del club culer en direcció a l'equip blanc, l'any 2000, per dubtar de la seva paraula.

En una entrevista publicada aquest diumenge al diari lusità Público, l'actual director de Relacions Internacionals de l'Inter de Milà va assegurar que la seva marxa del Barcelona a la capital d'Espanya es va forjar "durant l'Eurocopa" de l'any 2000, disputada a Bèlgica i els Països Baixos.

"Abans que Florentino Pérez –actual president del Reial Madrid i en aquell temps un candidat més a les eleccions– s'interessés per la meva contractació, vaig tenir la possibilitat de fitxar per un equip italià que pagava la meva clàusula de rescissió", explica.

Figo va afirmar que a través del seu agent, llavors el seu compatriota José Veiga, va informar d'aquesta possibilitat el president del Barcelona, Núñez, que abandonava el càrrec aquell mateix estiu.

Segons la seva versió, Núñez amb prou feines es va preocupar i va atribuir la informació sobre el club italià al fet que simplement volia millorar el seu contracte. "Llavors li vaig dir que no estava mentint", ha afirmat Figo.

Mesos després, ja amb l'Europeu en marxa, l'exinternacional lusità va ser informat per Veiga que un dels aspirants a la presidència del Reial Madrid estava disposat a pagar la seva clàusula de rescissió, establerta llavors en 60 milions d'euros.

"Vaig tornar a dir al president –en funcions– del Barcelona, i ell em va tornar a respondre que el que jo volia era això i allò. Em vaig posar furiós", ha admès.

"Li vaig preguntar si estava dubtant de la meva paraula, i em va dir: 'No, ells que paguin els diners i tu te'n vas'", ha afirmat.

Figo relata que "encara en calent" i "irritat una vegada més perquè no valoraven" la seva feina li va dir a Veiga que escoltés la proposta.

L'avui directiu de l'Inter va puntualitzar que l'acord va ser signat llavors entre Florentino Pérez i el seu agent, amb una indemnització per la qual si alguna de les dues parts es tirava enrere, havia de pagar a l'altra 5.000 milions de pessetes.

"Qui va assumir la responsabilitat va ser José Veiga. En el cas de no anar al Madrid, qui havia de pagar la indemnització era ell", ha apuntat.

"Va arribar el moment de la decisió, jo era de vacances i continuava indecís. Rebia pressions de tot arreu, també de Joan Gaspart, futur president del Barcelona. Florentino va acabar guanyant les eleccions i aquella mateixa nit es van ficar tots en un avió, incloent-hi Veiga, i em van anar a veure a Sardenya", ha relatat.

Figo subratlla que van intentar "pressionar" fins i tot a través de la seva família, i que finalment va acabar per viatjar amb ells fins a Lisboa i va accedir a "signar un document en què passava a assumir tota la responsabilitat del contracte" i n'eximia el seu representant.

"Aquesta és la història verídica del meu fitxatge. Tota la resta que es va dir no té cap fonament", ha subratllat.

El portuguès, considerat com un dels millors jugadors de la història del seu país, va precisar que no es va penedir mai d'anar al Madrid, ja que també va voler lligar-se a l'equip blanc "per una qüestió de prestigi".

"Els avantatges" d'arribar al Madrid "es van acabar confirmant", destaca.

Sobre el dia de la seva presentació, Figo reconeix que "estava espantat", encara que s'ha congratulat per ser "el primer jugador contractat per a un projecte", el dels anomenats galácticos, "que en els primers anys va ser fantàstic".

L'extrem lusità també ha recordat el seu primer partit com a madridista al Camp Nou, quan va ser rebut de forma hostil, i ha considerat que "cap esportista en el món haurà tingut l'experiència de jugar en un estadi amb 100.000 persones contra ell", encara que el pitjor de tot va ser "perdre aquest partit".

stats