Barça
Esports Barça 08/05/2011

El Barça deixa la Lliga a només un punt

El Barça supera l'Espanyol (2-0) en el derbi gràcies a un gol d'Iniesta i un altre de Piqué i deixa el títol de Lliga a només un punt

Nuria García
Andrés Iniesta celebra el seu gol contra l'Espanyol.

BarcelonaEl derbi només ha tingut un color. El Barça ha dominat el partit d'inici a final i ha aconseguit tres punts amb què deixa el títol de Lliga, la tercera consecutiva de l'era Guardiola, a només un punt. Així doncs, els blaugranes podrien celebrar el títol el proper dimecres, en el partit que els enfrontarà al Llevant al Ciutat de València.

Barça i Espanyol han començat el partit amb molta intensitat, però sense ocasions clares per cap dels dos equips. Els de Pep Guardiola han dominat el joc i la pilota, mentre que l'Espanyol, després d'uns minuts, s'ha defensant molt bé i ha resistit l'empenta dels blaugranes.

L'única ocasió dels primers minuts ha estat un xut tou de Villa, que ha anat a les mans de Kameni (17') i un xut d'Iniesta que també el porter blanc-i-blau ha aturat en dos temps (20'). I just abans de la mitja hora de partit, amb l'Espanyol defensant-se, Iniesta ha recuperat una pilota que Galán havia perdut i, després de driblar-se Amat, ha superat Kameni amb un xut potent al primer pal de la porteria (29').

I al 37', després d'una gran jugada col·lectiva entre tot l'equip, Xavi ha fet una passada vertical cap a Villa, però el davanter ha estat una mica lent i, sol davant Kameni, ha rematat fora.

Tot just sortir de vestidors després del descans, el Barça ha anat per feina i Piqué, amb un cop de cap des del primer pal, ha superat Kameni, i ha establert el 2-0 en el marcador (47'). I tot just nou minuts més tard, els blanc-i-blaus, de la mà d'Osvaldo, han començat a reaccionar. El davanter ha rebut dins l'àrea després que Piqué hagi relliscat, però la seva rematada ha topat amb Valdés que, segur, ha aturat.

Després, l'Espanyol ho ha intentat, sobretot arran dels canvis, però amb el pas dels minuts, el ritme ha anat baixant. El Barça, amb els tres punts a la butxaca, ha dosificat el cansament, pensant sobretot en el partit entre setmana contra el Llevant.