BARÇA

Futbolnet, projecte de la Fundació del Barça, estrena llibre i exposició fotogràfica al Born Centre Cultural

El president Bartomeu ha presentat juntament amb l’alcalde Trias el nou projecte editorial i l’exposició fotogràfica d’aquesta metodologia de foment de valors a través de l’esport

El projecte FutbolNet de transmissió de valors a través del futbol trasllada la seva estela d’èxit més enllà dels camps esportius. Aquest projecte, impulsat per la Fundació FC Barcelona, arriba des d’avui al Born Centre Cultural en forma d’exposició fotogràfica i al món editorial en forma de llibre. Aquestes noves iniciatives compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat de Barcelona i l’Obra Social La Caixa.

Josep Maria Bartomeu, president del BArça, i Xavier Trias, alcalde de Barcelona, han presentat aquests dos nous projectes en un acte celebrat aquest dimarts a la Sala Moragas del Born Centre Cultural. Els han acompanyat, entre d’altres, la Dra. Lourdes Cirlot, vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona, Francesc Xavier Bertolín, director de l'Àrea d'Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària La Caixa, i Alexia Putellas, jugadora del Barça femení.

El llibre 'El Barça arriba a tothom' recull l’essència de la metodologia FutbolNet que la Fundació FC Barcelona impulsa des de l’any 2011 i que avui en dia arriba a més de 100.000 infants. Amb fotografies de Tino Soriano i textos de Jordi Rovira, el volum repassa les experiències de nois i noies de Catalunya, Oman, el Senegal i el Brasil que participen en aquest projecte extraescolar de foment de valors.

El llibre posa de manifest què signifiquen els valors per a aquests infants i com el projecte FutbolNet els ha ajudat a treballar-los per fer-los indispensables en el seu dia a dia. Soriano i Rovira han sintetitzat amb encert les claus que fan d’aquest projecte social un veritable fenomen internacional que va encetar-se a Catalunya però que ja s’ha estès a uns quaranta països de llocs tan dispars com l’Amèrica Llatina, l’Àfrica i l’Orient Mitjà.

El volum, que consta de 148 pàgines i està prologat per Bartomeu i Trias, està concebut com a llibre-obsequi i s’utilitzarà per donar a conèixer la filosofia i els resultats aconseguits pel programa ‘FutbolNet’ durant els últims anys.

Com a complement del llibre, els mateixos autors de les fotografies i dels textos han creat l’exposició 'FutbolNet: valors a través del futbol', que des d’aquest dimarts i fins al proper diumenge 12 d’abril es podrà visitar gratuïtament a l’Espai Dalmau del Born Centre Cultural. L’exposició consta de 87 fotografies acompanyades de textos i, com el llibre, està dividida en tres grans parts. Primerament una en què s’explica la vàlua del futbol com a eina social. Una segona que s’endinsa en els detalls pedagògics del projecte. I una tercera en què els beneficiaris del projecte es converteixen en els protagonistes i que ens permet conèixer la seva relació amb els valors i el context social en què creixen.