Barça
Esports Barça 04/08/2011

Gaby Milito es desvincula del Barça i és fitxa per Independiente per tres temporades

El club blaugrana ha fet oficial que li dóna la carta de llibertat, i el defensa argentí ja s'ha compromès aquest dijous mateix com a nou jugador dels 'diablos rojos'

Martí Molina
1 min
Gaby Milito ha viscut bona part de la temporada des de la banqueta. Avui pot tenir el seu moment.

BarcelonaGaby Milito ha obtingut la carta de llibertat i el seu futur serà a l'Independiente argentí. El club del qual va marxar el 2003 per incorporar-se al futbol europeu, concretament al Saragossa. El defensa ja s'ha desvinculat oficialment del Barça i firmarà pel club argentí per les properes 3 temporades.

Milito torna al club on va debutar com a professional, i d'on va marxar el 2003 per jugar al Saragossa. A l'equip aragonès s'hi va estar 4 temporades, durant les quals va disputar 172 partits i va guanyar la Copa del Rei i la Supercopa d'Espanya.

El 2007, el defensa argentí fitxava pel Barça, on també hi ha jugat 4 temporades. Milito s'ha vist molt afectat per les lesions -en concret una al genoll que el va mantenir més d'un any fora el terreny de joc-, i per aquest motiu només ha disputat una cinquantena d'enfrontaments amb el club blaugrana. El seu palmarès, durant aquestes temporades, és de 3 Lligues, 2 Champions i 1 Copa del Rei, entre d'altres.

L'elevat salari de Milito -proper als 4 milions d'euros- i la poca confiança que tenia Guardiola en ell -mai no va tornar a oferir el seu millor rendiment després de la lesió al genoll- ja van estar a punt de provocar la seva sortida del club al mercat d'hivern d'aquesta temporada. El Màlaga era el club que tenia més interès en el jugador, però quan semblava que l'operació estava molt avançada, finalment tot va quedar en no-res. Aquest estiu, en canvi, sí que s'ha resolt el seu futur. El Barça li ha donat la carta de llibertat quan encara li quedava una temporada més de contracte.

stats