Gerard López i el dòmino de banquetes

El Barça anuncia els tècnics del cadet en avall i descarta Lluís Carreras, que entrenarà el Nàstic

Abans de viatjar fins a Santander, on el Barça B va deixar molt encarrilat l’ascens a Segona amb un 1-4 contra el Racing que s’haurà de ratificar al Mini, Gerard López va demanar que es valorés l’any “en bloc” i el va qualificar de “gran temporada”. Era una manera indirecta de reivindicar la feina feta, treure’s pressió de sobre i silenciar els rumors que, en les últimes setmanes, han esquitxat la tasca del tècnic al filial blaugrana. S’ha filtrat obertament que l’exmigcampista estava valorant deixar el càrrec, sobretot si l’equip es quedava a les portes de l’ascens, i fins i tot es va obrir una llista de candidats a suplir-lo a la banqueta del Miniestadi.

El més ben situat era Lluís Carreras, amb qui el club ha anat mantenint contacte i amb qui es va arribar a negociar abans d’apostar per Gerard López. A la Ciutat Esportiva es veia amb bons ulls un canvi de cromos per fer el salt a Segona, perquè hauria posat el filial en mans d’un tècnic coneixedor del model i amb experiència a la categoria. Però la travessa va quedar frustrada ahir, quan es va saber que l’entrenador de Sant Pol de Mar es comprometrà per a les pròximes dues temporades amb el Nàstic de Tarragona. L’ex del Sabadell i del Mallorca estava sense equip.

No va ser l’únic moviment a les banquetes que es va conèixer ahir. La secretaria tècnica del Barça també va fer oficials els responsables dels equips del futbol formatiu, que canviaran quatre càrrecs: Pere Romeu, Quim Estrada, Pol Combellé i Eric Campos s’incorporen per substituir Cristian Catena, Òscar Hernández, Isaac García i Jordi Font, amb nous reptes professionals lluny de Barcelona. D’aquesta manera, Franc Artiga seguirà sent l’entrenador del cadet A, mentre que el cadet B passarà a mans de Sergi Milà, que puja de l’infantil B. A l’infantil A continua Carles Martínez, mentre que per a l’infantil B puja de l’aleví C David Sánchez Domene. Al futbol 7 es promocionen alguns tècnics i s’incorporen ajudants. S’estrenaran Dani Horcas (aleví C), Pau Moral (aleví D) Juanan Gil (benjamí B), David Sánchez Aradilla (benjamí D) i Dani Segona (prebenjamí).

L’àrea professional encara trigarà uns dies a concretar l’estructura. Més enllà de decidir si renova Gerard López -l’ascens deixarà la directiva gairebé amb l’obligació de fer-ho-, haurà d’aclarir el futur de Gabri Garcia, que reclama alguna cosa més que el juvenil A. Descartada la fórmula de crear un Barça C que fes de pont entre el filial i els nois de 18 anys, s’està acabant d’analitzar la viabilitat de tancar un acord amb algun club pròxim per foguejar-hi alguns jugadors, com fa el Nàstic amb la Pobla de Mafumet. El Llagostera segueix sent el candidat més ben situat per jugar aquest paper.

La intenció del Barça és poder promocionar més ràpidament els jugadors amb més talent, amb l’esperança que això els calmi el desig d’acceptar ofertes de l’estranger. L’últim a fer-ho ha sigut Jordi Mboula, per qui el Mònaco pagarà tres milions d’euros. El coreà Lee també podria deixar el club i al cadet Eric Garcia l’ha temptat el Manchester City amb un salari milionari. La postura del club segueix sent clara: no es pot entrar en cap guerra econòmica i s’ha d’apostar per la identificació del jugador amb l’escut.