Barça

Griezmann, un serial amb segona part

El Barça vol fitxar-lo però no està disposat a mantenir-li el sou que té a l’Atlètic de Madrid

En menys d’un any les coses poden canviar molt. Fa un any Griezmann va decidir quedar-se a l’Atlètic i va deixar amb un pam de nas el Barça, on es donava per fet que seria blaugrana. Menys d’un any després, el francès ha anunciat que marxa de l’Atlètic i les mateixes veus que es mostraven optimistes al Camp Nou el 2018 ara prefereixen ser prudents. “No ens podem picar els dits amb aquest cas, no es pot fitxar un jugador a qualsevol preu”, expliquen als despatxos del Barça amb prudència, perquè, malgrat que el club blaugrana sap que està ben posicionat, no vol que es repeteixi l’escenari de l’any passat, quan es va passar de la il·lusió a la decepció.

El vídeo de dimarts en què Griezmann anunciava que marxa no va sorprendre el Barça, en què ja porten setmanes amb la carpeta amb el nom del francès, de 28 anys, sobre la taula. Si ja abans de la desfeta de Liverpool se sabia que existia una oportunitat per fitxar-lo, la derrota a la Champions ha acabat de convèncer una direcció esportiva que sap que caldrà fitxar per fer un salt de qualitat, tant la temporada que ve com de cara al futur, i per anar renovant el vestidor. Un cop Griezmann es va posar al mercat, clubs com el PSG van reaccionar. De fet, el PSG ja va reunir-se la setmana passada amb la germana de Griezmann, que li porta els afers de comunicació i que ha viscut a París, però la premsa francesa ho va definir com una reunió per saber quina era la situació del futbolista.

El Barça sap que ara mateix ocupa la pole position per fitxar el futbolista, però el club té molt clar que no acceptarà res que no sigui un contracte similar al que li van oferir a l’exfutbolista de la Reial Societat fa un any: contracte de cinc temporades i una fitxa de 17 milions d’euros nets per curs. És a dir, una xifra inferior a l’actual salari del francès a l’Atlètic, xifrat en uns 22 milions per temporada. El Barça no està disposat a pagar aquesta quantitat, especialment després d’una temporada en què Griezmann no ha marcat diferències sobre el terreny de joc. Dins del club blaugrana es treballa per fer equilibris entre l’àrea econòmica, que necessita guanyar diners per preparar el nou estadi, i l’àrea esportiva. El Barça és el club europeu que més diners destina a sous i no vol seguir incrementant de manera perillosa aquesta xifra, motiu pel qual s’ha aconsellat a l’àrea esportiva no acceptar un sou per a Griezmann superior als 17 milions, així com vendre futbolistes si finalment s’acaba incorporant el campió del món amb França. Les converses del Barça amb l’entorn del jugador han anat pel bon camí, però el club vol ser prudent, ja que, ara que Griezmann ha anunciat que marxarà, clubs com el PSG poden presentar ofertes que puguin complicar l’escenari.

Griezmann, al no tenir cap acord amb un nou club, haurà de dipositar davant de notari els 120 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió l’1 de juliol, data en què es modifica la xifra de la seva clàusula, de 200 milions ara mateix. El francès no perdria aquests 120 milions, ja que els acabaria assumint el club que el fitxi, i aquesta és precisament la xifra que el Barça està disposat a pagar. No més. El diari esportiu francès L’Équipe, però, informava que el PSG estaria disposat a pagar 200 milions, en una operació que podria incloure enviar a l’Atlètic de Madrid el davanter Cavani, per tal de fitxar-lo abans de l’1 de juliol. El mateix mitjà, però, deixava clar que la prioritat de Griezmann, ara mateix, és el Barça, ja que considera que la lliga francesa no té el mateix nivell esportiu que l’espanyola. El Barça es mostra optimista però amb prudència, condemnat a tornar a viure un serial relacionat amb el francès. Un jugador que, si arriba al Barça, obrirà la porta a vendre altres jugadors, com Coutinho, Rakitic o Umtiti. Griezmann, però, prefereix que Umtiti, un dels seus millors amics i amb qui marxa de vacances, no se’n vagi. Però el Barça necessita vendre un central per fitxar el jove De Ligt. Un trencaclosques.