PRIMERA DIVISIÓ
Esports Barça 30/03/2012

Guardiola: "No busquem excuses. Mai ho hem fet durant aquests quatre anys"

Després de tornar de Milà aquest matí, el tècnic català ha parlat en roda de premsa desfent-se en elogis a l'hora d'analitzar l'Athletic

Ara
3 min
Pep Guardiola, en roda de premsa

BarcelonaGuardiola ha parlat a la sala de premsa del Camp Nou , on l'equip s'ha entrenat just després d'aterrar provinent de Milà. El tècnic català ha lloat l'Athletic afirmant que "farem bé de no pensar que potser arriben cansats. L'Athletic sempre treballa al límit del dolor físic. Els han educat per donar-ho tot. Sempre pensen que poden fer dues curses més. I quan ja no poden, en fan dues més. Són la gran sensació d'Europa, han jugat més eliminatòries que nosaltres, ja que han jugat més fases. És un plaer veure els seus partits, arriben amb 8 a l'àrea. Un joc honest. Serà un rival molt dur".

Segons el tècnic, "la final de Copa serà diferent ja que els dos equips arribaran en un estat de físic diferent. L'estat anímic caldrà veure com arribem. La referència és que parlem d'un equip que no es rendeix mai, sempre ho dona tot". Ara, Guardiola creu que la gran temporada a Europa dels bascos no els distraurà a la lliga: "Sempre juguen igual, sempre tenen opcions. Mai havia vist un equip que jugui amb tant gent buscant els espais. Crec que cada partit l'afronten igual, sempre volen guanyar". Guardiola considera que l'Athletic "pot fer grans coses a Europa". En ser preguntat sobre el futbol base del Barça i l'Athletic, Guardiola ha deixat clar que "els que ens fa diferents és que nosaltres fem jugar els jugadors de la casa".

El futbol, protagonista

L'entrenador del Barça ha lloat la figura de Bielsa, com altres cops, en afirmar que "és únic. La seva forma de treballar és única. No deixa espai per respirar als rivals. A la primera volta l'equip ja tenia el seu estil. Si aquest equip gaudís de més descans seria imbatible, perquè els jugadors ja senten com a seva una forma de jugar genuïna. Un estil de joc fascinant". Guardiola ha reconegut de Bielsa que "el considero el millor" i ha fet broma en afirmar que "l'Athletic ha aconseguit amb el seu joc que fins ara totes les preguntes són sobre ells i futbol. Mèrit seu. Serà un partit molt bonic". Guardiola ha deixat clar que "la relació amb Bielsa és d'admiració, no és amistat, no parlem cada dia".

Sobre el fet de jugar contra un rival que haurà descansant tot just 40 hores, Guardiola ha comentat que "com a jugador vaig viure una situació similar contra el Deportivo. Tothom sap que és un handicap per a l'Athletic, però no podem tenir culpa d'aquest calendari". El tècnic ha reconegut que "tothom sap que disposar de tot just dos dies de descans no és ideal, però tampoc tres dies com nosaltres".

Sense excuses

Sobre el Madrid, Guardiola ha comentat que "forma part de la nostra història jugar abans o després dels rivals. Jugar amb o menys punts. Només podem esperar que la gent vingui al camp i ens ajudi. Que la gent vingui a veure un gran partit".

En ser preguntat sobre la gent que opina que el Barça busca excuses en parlar de la gespa de Milà, Guardiola ha dit que "San Siro està sempre malament des de el 1990, quan van fer les obres. Es fa una reclamació forma, però la queixa no és contra l'Inter o el Milan. Alguns camps els trobem sempre igual, altres els trobes cada any diferent, i nosaltres el posem sempre igual. Però s'ha jugat durant quatre anys a tot tipus de terrenys de joc. I sempre s'ha actuat igual. Nosaltres no busquem excuses, mai ho hem fet. Sobre una gespa en mal estat es va xutar 17 cops a porta. Té mèrit. La gespa estava horrible, però no és culpa del Milan, ni de l'Inter, ni de la UEFA...ni del Madrid. És culpa de San Siro".

Guardiola també ha parlat d'Abidal, de qui ha dit que "ell decidirà que vol fer en el futur. Potser el destí el retorna a un estadi. Si no és així, ell decidirà que vol fer i la junta directiva veurà si segueix relacionat amb el club. Seria genial, un lloc sempre el tindrà, però no depèn de mi". També ha comentat que "la directiva ha actuat sempre perfecte durant la seva renovació".

Finalment, Guardiola ha parlat sobre unes declaracions d'Edmilson on deia que el "80% del mèrit d'aquest Barça és de Ronaldinho", afirmant que un "80% deu ser massa, però ell va ser clau. Va ajudar a canviar dinàmiques, no hi ha cap dubte. Ara, dir que el 80% del mèrit del Barça actual és seu, ho trobo un pel excessiu".

stats