Barça
Esports Barça 17/01/2011

Guardiola: “Hem completat una molt bona volta, i el repte és saber si serem capaços de seguir així”

L'entrenador ha assegurat que "la distància de 4 punts amb el Madrid és anecdòtica" i ha dit que "estic convençut que és un rival que fallarà molt poc a la segona volta"

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola dóna ordres als seus jugadors en el partit contra el Màlaga.

BarcelonaDesprés d'acabar la primera volta amb el rècord de punts (52) i haver superat la marca de partits consecutius sense perdre (28); l'entrenador del Barça, Pep Guardiola, ha assegurat que a la segona volta l'equip té el “repte” de repetir aquests números.

“Hem completat una molt bona volta, i el repte és saber si serem capaços de seguir així”, ha dit. I més tenint en compte que a partir d'ara “jugarem en camps molt difícils, i tindrem l'afegit de jugar la Champions i el tram final de la Copa”. I és que, segons el tècnic, “si ho fem serem capaços de seguir lluitant pels títols”.

Malgrat que el Barça ha ampliat a 4 punts l'avantatge amb el Madrid, l'entrenador considera que aquesta distància és “anecdòtica”. Tot i que “és evident que és millor estar a 4 punts que no pas a 2, però tinc la sensació que aquest Madrid fallarà molt poc”. En qualsevol cas, Guardiola s'ha felicitat per haver completat un primer tram “magnífic, des de la senzillesa i la humilitat, respectant els contraris”. I ha avisat que el següent repte és “preparar-se mentalment per anar a Sevilla, prendre's el partit amb seriositat i evitar qualsevol risc contra un rival molt fort”.

Guardiola també s'ha fet ressò de la decisió de Milito de quedar-se al Barça. “És una molt bona notícia”, ha dit. I ha llançat un avís per a navegants: “no hi busqueu segones lectures, ell porta el futbol a la sang i només tenia por de quedar-se aquí i no poder jugar gaire. És cert que jugar al Barça és difícil, perquè hi ha molt de nivell, però estic convençut que durant l'any el necessitarem”, ha dit l'entrenador.

Sobre el partit en sí, el tècnic no ha fet els canvis -a excepció del d'Alves per Adriano, obligat per lesió- fins al minut 80 de partit. Guardiola ha explicat que “no m'agradava el joc, perquè jugàvem de Busquets cap al darrera i no cap al davant. Però he preferit esperar a fer un canvi que hagués pogut revolucionar el partit”.

Per últim, l'entrenador també ha parlat de Pedro, un jugador que compleix 3 anys des que va debutar amb el primer equip del Barça, encara sota la direcció de Frank Rijkaard. “És un jugador fet, que es mou molt bé al camp; ja sigui ell per ell, o ell per a la resta. Necessitem un jugador que ens obri el camp per davant i ell n'és un. S'ha consolidat al Barça perquè s'ho ha guanyat, ja que aquí ningú no regala res i tothom s'ho ha de guanyar".

stats