BARÇA
Esports Barça 24/01/2012

Guardiola: "Si la gent rep Pepe com va rebre Figo em doldrà més que una possible eliminació"

El tècnic blaugrana diu que el Madrid "és el pitjor rival" que els podria tocar i que preveu una eliminatòria "igualada". Assegura que l'afició serà el punt d'inflexió: "El més important és que nosaltres no ens sentim sols"

N. García
2 min
Pep Guardiola, entrant a la sala de premsa.

BarcelonaEl tècnic del Barça, Pep Guardiola, ha demanat a l'afició que s'oblidi durant el partit de les polèmiques i els animi: "Estaria bé que vingués tothom, és el més important, i que vinguin sabent que vénen a veure un joc, que en aquest cas es juga amb una pilota. Que no vinguin amb prejudicis. Vindrà un rival que no defensarà res, sinó que intentarà classificar-se. Que vinguin a animar-nos, passi el que passi, fins al minut 90. La resta no val. Ve el Reial Madrid, no un jugador o un entrenador en concret. I el més important és que nosaltres no ens sentim sols. Els judicis, per quan acabi el partit".

Per Guardiola, "si el partit s'escalfa massa és que no hem après la lliçó, i crec que el culer ha après la lliçó", i ha avisat: "Si caiem en el parany és que no l'hem après, però crec que som un club madur. El que desitjo és que el camp estigui ple, fins la bandera". "El culer està molt penedit de com es va comportar [en el retorn de Luís Figo al Camp Nou]. Si passa el mateix i la gent rep Pepe com va rebre Figo, em doldrà més que una possible eliminació. Això és un joc, que ningú ho oblidi", ha assegurat.

L'entrenador ha explicat com s'imagina el partit: "El Madrid és el pitjor rival possible que ens puguem trobar. El problema d'aquest partit és que nosaltres ja estem classificats i ells estan eliminats abans de jugar el partit. I s'ha de jugar. M'imagino un partit molt igualat, amb els dos equips amb opcions de passar fins al final. Si volem gestionar el resultat, ens eliminaran. L'única manera de passar a semifinals és jugant un altre partit molt bo. Intueixo que el Madrid ens farà algun gol al Camp Nou i, per tant, haurem de marcar nosaltres també", i ha afegit: "És el Reial Madrid i només amb el Reial Madrid ja se t'encenen les alarmes. Ni amb un resultat més gran l'eliminatòria estaria resolta".

Respecte al cas Pepe, Guardiola no s'ha volgut pronunciar: "Ja vaig respondre, el club s'ha posicionat. Deixem en pau Pepe i que sigui el seu entrenador qui decideixi si juga o no. Que els comitès i cadascú a casa seva gestioni les coses com vulgui".

Preguntat sobre com evitar el joc violent, l'entrenador ha estat clar: "Hi hauran dos equips i un àrbitre. Nosaltres el que hem de fer és jugar molt ràpid. A mi em van dir que quan rebíem puntades de peu era perquè havíem estat molt lents. Així, doncs, hem de fer circular ràpid la pilota".

L'entrenador no ha volgut parlar sobre la situació que viu Mourinho al Madrid. "No és una pregunta per a mi perquè no estic en aquesta situació. Jo no estic a Madrid i l'únic que tinc és un respecte gairebé reverencial a aquesta institució", ha comentat.

stats