MUNDIAL DE CLUBS
Esports Barça 17/12/2011

Guardiola: "A la contra el Santos és com el Madrid. És un equip molt perillós"

El tècnic del Barça detalla els perills del rival la vigília de la final d'un Mundial que valora molt: "Mai sabem quan el jugarem de nou"

TONI PADILLA (enviat especial)
2 min
Pep Guardiola, durant la roda de premsa prèvia al partit contra l'Al-Sadd.

YokohamaUna mica cansant, Guardiola ha parlat davant una sala de premsa plena de gom a gom a l'hotel de concentració del Barça per valorar la final de demà del Mundial de Clubs. El tècnic català, que ha rebut fins i tot alguna felicitació per part de la premsa brasilera pel joc del seu equip, ha analitzat al detall el Santos, equip "tècnicament i físicament molt fort, com tots els equips brasilers. En els duels un contra un salten més, corren més. Un equip una mica partit, es queden a dalt dos o tres homes, a la contra són del nivell del Reial Madrid. Futbolísticament saben jugar molt bé, amb centrals experimentats i alts, laterals que van molt bé, sobretot Danilo. Un equip molt fort, molt bo. M'ha recordat molt les sensacions del 1992, amb el Sao Paulo".

El tècnic de Santpedor ha vist un Santos que li recorda en moltes coses "el Sao Paulo del 1992. Quan ens deien que tenien grans jugadors, però un cop dins del camp veies el nivell que tenien, que eren molt forts".

Guardiola, que ha passat les darreres 24 hores analitzant el rival, també pateix per veure com es recupera físicament l'equip. "Ara ja estem més adaptats a l'horari, però encara cal alguna medicació per descansar millor". Descansar per aspirar a guanyar un Mundial que "el Barça només ha guanyat un sol cop en 100 anys. I sempre que juguem la final amb brasilers, perdem. Ells no la guanyen des de Pelé, així que els dos equips arriben molt motivats. Però estic tranquil després de veure com es va pressionar contra l'Al-Sadd. La motivació és la bona".

A l'hora de parlar de Neymar, el tècnic ha afirmat que "intentarem que Neymar no toqui pilota, i això cal fer-ho dominant el joc. Intentarem que no participi del joc. Són jugadors difícils de defensar, però cal tenir la possessió i després estar sobre els seus jugadors, com Danilo o un Ganso a qui la lesió ha parat una mica, però és un jugador que té de tot. Ganso i Neymar es busquen, i Borges les enxufa. Necessita pocs espais. Dominen tots els aspectes del joc per ser un equip gran".

Parlant amb la premsa brasilera, Guardiola ha fer broma en recordar la final perduda el 1992 i ha deixat clar que "la frustració està superada. Si encara tingués 20 anys, després estaria mort. Va ser una gran final, ells van ser millors". De fet, ha recordat quan llavors el Barça era favorit perquè "ens miràvem massa el melic" i va perdre. "Conviure durant 2 anys amb el cartell de favorit durant el 90% dels partits és complicat. Però ser favorit no et dóna res, no et dóna gols. Si veus cada partit que juguem, veus com els jugadors saben que poden perdre perquè corren molt. També el 1992 creiem que érem favorits. Però després veus els rivals i veus que no ets favorit".

Alexis, Tito i Villa

Guardiola ha desitjat bona sort a un Villa al qual ha definit com "una de les nostres primeres opcions, sempre" i d'Alexis ha afegit que "veurem com entrena entre avui i demà per veure si pot jugar".

Sobre Tito Vilanova, Guardiola ha reconegut que parlen per telèfon per preparar el partit i que l'enyora.

stats