Lliga de Campions
Esports Barça 18/03/2011

Guardiola: "Sempre ens ha costat guanyar el Xakhtar, i a la Champions fins ara només ha perdut amb l'Arsenal"

El tècnic del Barça explica que els dos equips es coneixen molt bé, i que el pitjor de tot serà el llarg desplaçament a Donetsk just abans de viatjar a Madrid

Albert Solé
2 min
Guardiola, just abans d'oferir la roda de premsa ahir a l'estadi.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Pep Guardiola ha valorat de seguida el resultat del sorteig de quarts de la Lliga de Campions d'aquest migdia. La sort ha emparellat el Barça amb el Xakthar Donetsk, l'únic equip que el tècnic havia dit que volia evitar avui: "Nosaltres els coneixem, però ells també ens coneixen a nosaltres. No fa gaire van guanyar l'Europa League i ens va costar guanyar-los a la Supercopa. Sempre ens ha costat guanyar-los, i a la Champions fins ara només han perdut amb l'Arsenal un sol partit".

El tècnic, com que els coneix, defineix el Xakthar d'aquesta manera: "Són un equip físic, molt fort, que tenen quatre brasilers molt bons". Però creu que el principal problema serà el desplaçament: "El petit handicap serà jugar la tornada allà, però és el que ha tocat i ho afrontarem al millor possible". En aquest sentit, anticipant-se a la possible polèmica pel fet que el Barça jugui la tornada dels quarts el dimarts 12 i el Madrid el dimecres 13, just abans del partit de Lliga al Bernabéu entre els dos equips (el dissabte 16), Guardiola ha comentat: "Sempre és millor un mínim de 3 o 4 dies entre partits, però a vegades els tens i altres no. És cert que Donetsk està molt lluny, però canviarem el pla de viatge perquè puguem recuperar-nos bé abans del partit a Madrid". I sobre el fet que la tornada sigui precisament fora de casa, el tècnic també li treu importància: "A vegades et toca a casa i a vegades a fora. L'any de Roma vam jugar la tornada amb el Bayern a Munic i amb el Chelsea a Londres. En futbol pot passar qualsevol cosa, com que un equip com l'Arsenal no xuti a porta, i si Bendtner hagués controlat bé, ens hauria pogut eliminar".

I respecte al retrobament amb el central ucraïnès que no va tenir sort l'any passat vestint de blaugrana ha dit: "Ho faci bé o malament contra nosaltres no canviarà la meva opinió sobre ell. Em diuen que està jugant a un bon nivell a casa seva, espero que contra nosaltres no ho faci".

stats