BARÇA
Esports Barça 12/09/2011

Guardiola: “Encara que no ho sembli, nosaltres podem perdre i podem empatar”

El tècnic del Barça diu que és vital que, durant la lligueta de la Lliga de Campions, els punts de casa no s'escapin i que començar guanyant és fonamental

Nuria García
3 min
Pep Guardiola, durant la roda de premsa.

BarcelonaPep Guardiola creu que l'empat de dissabte contra la Reial Societat no passarà factura al seu equip aquest dimarts, contra el Milan, en el primer partit de la lligueta de la Lliga de Campions. "L'equip està bé, veurem com reacciona demà", ha dit Guardiola, que ha apuntat: "Entre tots ens hem de posar a lloc i hem de ser conscients d'una cosa: encara que no ho sembli, nosaltres podem perdre i podem empatar. Sé que no ha passat en els últims temps, però és així. Aquests jugadors ja ho saben. Demà seran el que sempre són, i el que van ser durant força temps davant la Reial Societat".

"Els jugadors són grandets i són conscients que demà ve el Milan. És un gran. L'avala els seus jugadors, els seus entrenadors... és una sort per a nosaltres enfrontar-nos a rivals tant potents com el Milan", ha comentat Guardiola.

Per al partit d'aquest dimarts, Guardiola té clar que sortiran a jugar bé per tornar a guanyar. "És el que busquem. Saber els punts febles del contrari i fer-ho bé. A la lligueta és vital que els punts de casa no s'escapin. Començar guanyant a la lligueta és fonamental, i és el que hem d'intentar fer". A més, tot i que per a ell la Lliga és la competició més important, ha dit: "La Champions és la competició més maca, potser no la més important, perquè jo li dono molta importància a la Lliga, però és molt maca".

Guardiola també ha parlat d'Ibrahimovic. "És un dels grans jugadors del món, el més important del Milan. Sempre és millor jugar contra l'equip sencer, reforça el que fas si guanyes", ha comentat. Li han preguntat què pensa del davanter suec, el tècnic del Barça ha estat contundent: "La meva opinió d'ell no ha canviat. Abans de venir em semblava un jugador fantàstic, i després em segueix semblant un jugador encara més fantàstic. És un jugador d'un altre nivell. On ha estat ha estat importantíssim. Agraeixo tot el que ens va donar, ens va ajudar a guanyar la Lliga dels 99 punts. Ara em consta que està content al Milan, així que estic content per ell".

El tècnic blaugrana espera que el partit de dimarts al Camp Nou sigui "maco". "Allegri ha dit que vindrà a atacar, així que intueixo que serà un partit molt maco. Quan veus el Milan dius: 'Aquests volen jugar'. Nosaltres ens volem imposar a través del joc i jugar de la millor manera possible".

Respecte Puyol, Guardiola ha dit: "Puyol té l'alta mèdica. I si la té, és que ell està per jugar. El veus entrenar i sembla un nen de 18 anys. És un model a seguir". També ha parlat d'Alexis, lesionat. "Em sap greu per ell. Cadascú en l'equip té les seves qualitats. Ningú a l'equip té les qualitats que té Alexis, ningú. En poc temps ja ens hem adonat. Això ho suplirem amb el que tinguem, però ens sap greu per ell. El cuidarem i intentarem recuperar-lo el més aviat possible".

Sobre si Villa està passant per un mal moment, el tècnic ha dit que creu que el davanter està com sempre: "Si està tocat, l'ajudarem, però em dóna la sensació que està bé, com sempre. És un jugador fonamental per a nosaltres", mentre que també ha destacat el gran moment d'Iniesta. "Fa molt de temps que l'Andrés està a un molt bon nivell. Abans del Mundial anava recaient de les lesions, però jo només recordo com es va recuperar per arribar a la final de la Champions a Roma, i la gran temporada passada".

stats