Barça
Esports Barça 26/08/2011

Guardiola: "Començar la Lliga amb dos títols dóna molta pau"

En declaracions a TV3 i en roda de premsa, el tècnic ha dit que l'equip encara es troba en pretemporada però ha recordat que els jugadors continuen tenint fam de títols

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola.

BarcelonaPep Guardiola ha assegurat que "començar la Lliga amb 2 títols dóna molta pau", després de guanyar la Supercopa d'Europa contra el Porto, i haver fet el mateix una setmana abans amb la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid.

En declaracions a TV3 i en la roda de premsa, el tècnic ha donat molt valor al títol que ha guanyat el Barça. "Sabem el valor que suposa. Estem molt contents per haver aconseguit un altre cop aquest títol", i sobre el partit, ha dit que "no es pot jugar a aquestes alçades com a la final de la Champions contra el Manchester United. Allà vam tenir 10 dies de descans, la gespa era una catifa... aquí arribem en pretemporada. Ja els he dit (als jugadors) que aquí no faríem una exhibició, i que havíem d'intentar torbar superioritats. La resta que la faci el talent", ha afegit Guardiola.

L'entrenador ha volgut "tornar a felicitar aquests jugadors per la seva fiabilitat. Són únics i passaran a la història del club. Sempre penses que es cansaran de guanyar però sempre acaben responent, igual que a la Supercopa contra el Reial Madrid". I ha dit que "al Barça hem de fer això, entre tots intentar cuidar-los, recollir el millor possible dels que venen i allargar el màxim aquesta generació, que és única".

Per Guardiola, el fet d'haver guanyat dos títols no significa que segueixi la superioritat blaugrana a totes les competicions: "Hem guanyat dos títols, que són els que podíem guanyar. Però ara la Lliga ens dirà si som igual de competitius com hem estat en els últims anys. Aquest equip ha de tornar a demostrar que pot seguir aconseguint el que va aconseguir en anys anteriors".

Preguntat sobre els noms propis, Guardiola ha parlat del partit de Messi, de qui s'ha limitat a dir "tots ho sabeu, no cal que us ho expliqui. És capaç de decidir. Per fer grans coses com les que aquests nois han fet en aquests tres anys, es necessiten moltes coses, però també a un jugador referent, com és en Leo. Això ens dóna una certa tranquil·litat". Però ha dit que "també ha estat molt bé Keita, Xavi, Iniesta, Mascherano...".

stats