Barça
Esports Barça 10/05/2011

Guardiola: "Mai igualarem la generació del Dream Team, ells van ser els primers"

El tècnic del Barça diu que cap equip podrà igualar mai el de Cruyff: "Ser el primer a guanyar quatre Lligues seguides és més important que cap altra cosa"

Albert Solé
2 min
Pep Guardiola.

BarcelonaPep Guardiola sap que avui o demà farà història quan guanyin matemàticament la tercera Lliga consecutiva, una fita que només va aconseguir el Dream Team de Johan Cruyff a principis dels 90. El tècnic, que va formar part d'aquell equip com a jugador, ha eludit qualsevol intent de comparació: "Mai igualarem aquella generació de futbolistes del Dream Team perquè van ser els primers que van trencar una barrera i van guanyar quatre Lligues seguides. Després Frank [Rijkaard] i jo hem anat recollint coses d'ells, però ser els primers és més important que cap altra cosa".

El tècnic tampoc ha volgut entrar en teories sobre si prefereix guanyar la Lliga avui sense jugar –si el Madrid no guanya al Getafe– o si la vol guanyar demà a València sumant com a mínim un punt: "A hores d'ara penso que nosaltres hem de fer el punt per ser campions, no em plantejo cap altra cosa, després ja veurem. I no ho volem allargar més perquè després vindrà el Deportivo, que s'hi està jugant la vida. L'Espanyol en descens hauria sigut molt més difícil del que va ser". I respecte a quin tipus de celebració vol, també ha sigut molt taxatiu: "D'això se n'encarrega el club, he donat ordres que no ens diguin res, el club té gent per preparar això de la millor manera, nosaltres ens hem de centrar en el partit i prou".

Guardiola també ha assegurat que si vol guanyar aquesta Lliga com abans millor, això no té res a veure amb el 28 de maig: "No volem guanyar la Lliga per tenir més temps per a la final de Wembley, és per intentar guanyar el títol més important de l'any. I està clar que adaptarem la preparació a la final a partir de quan siguem campions, tot i que hem de preparar també els partits de Lliga perquè hi ha molts equips que s'hi juguen molt i hem de tenir un respecte".

I respecte a Gerard Piqué, Guardiola l'ha lloat, però a l'hora li ha fet lleuger toc d'atenció: "Recuperar el Gerard és un altre dels encerts d'aquest club. Ningú sabia el seu potencial, l'intuíem però no el sabíem. Jo dubtava perquè si no jugava al Manchester... però la seva mentalitat i la seva competitivitat l'han fet un gran defensa, i ha respost com el millor central del món quan li hem demanat un esforç pels lesionats que hem tingut. El seu cap marcarà on és el seu límit i fins on arribarà. Amb gran amor a la vida i la seva felicitat contagiosa espero que no es relaxi".

stats