Barça
Esports Barça 07/03/2012

Guardiola: "Quan Messi superi César crec que s'haurà de preparar una bona festassa"

El tècnic estava satisfet perquè els jugadors s'han pres el partit "seriosament", i celebra que passant ronda "l'equip podrà continuar passejant el seu futbol per Europa"

Ara
2 min
Pep Guardiola aplaudeix des de la banda

BarcelonaPep Guaridola s'ha mostrat molt satisfet per la victòria contundent contra el Bayer Leverkusen, pel joc de l'equip i sobretot pel fet que, malgrat el resultat de l'anada i a mesura que anaven caient els gols a favor, els jugadors mai no han deixat de prendre's el partit "seriosament".

El joc, però, ha tingut un nom propi molt destacat, el de l'argentí Leo Messi, que ha anotat cinc gols i s'ha apropat al rècord històric de César Rodríguez. "El dia que superi un jugador tan mític com César, crec que serà el moment d'anar preparant una bona festassa, i que la gent que vingui a l'estadi li reti un homenatge com es mereix. Superar amb 24 anys un rècord com aquest vol tots els mèrits", ha comentat l'entrenador.

Guardiola s'ha mostrat molt satisfet de tornar a estar entre els vuit millors equips d'Europa. "És el que buscàvem", ha comentat. "Cal agrair als jugadors el regal que ens fan a tots, portar-nos a quarts i així poder tornar a viure una nova nit europea a l'estadi. El millor d'anar passant ronda és la possibilitat de continuar gaudint d'aquesta competició tan maca" i "continuar passejar el nostre futbol per Europa".

Tot i això, l'entrenador del Barça no té cap rival favorit per a la següent ronda. "El dia del sorteig entrenarem i ens asseurem davant un televisor per mirar-lo, res més", ha comentat. "Hi ha grans equips. El Benfica és un històric. El Milan, que ja hi he jugat, és el que menys m'agradaria trobar-me. I també vull felicitar l'APOEL de Nicòsia per haver-se classificat, cosa que diu molt d'aquest joc: que qualsevol, fent les coses bé, pot eliminar qualsevol altre. Queda un llarg camí, però amb il·lusió de fer-ho bé", ha conclòs.

Pel que fa al partit, Guardiola ha dit que als primers compassos l'equip "ha sortit tovet" contra un rival "que no et ve a buscar i prefereix jugar directe, i això no és fàcil". "Són tan alts que en qualsevol falta et poden complicar les coses", ha afegit. "Però amb el segon gol de Messi abans del descans hem vist que ja teníem l'eliminatòria, però ens calia no tenir mandra a la segona meitat i continuar prenent-nos-ho seriosament. I així ho hem fet".

Londres '12

També s'ha pronunciat l'entrenador sobre Busquets, i la possibilitat que jugui amb Espanya als Jocs Olímpics de Londres d'aquest estiu. "És qüestió de Milla [el seleccionador]. Vaig parlar amb ell i em va dir que ho decidira al final. Entenc Busquets, vaig jugar uns Jocs Olímpics i sé què significa. Si ell té aquest desig, no seré jo qui li negui. Si fos un altre, dubtaria, però de Busquets, no. És el mateix jugador que vaig conèixer a tercera divisió. Si hi ha alguna persona amb qui tinc fe sobre com ha de fer les coses, és ell. Per sort no és decisió meva, sinó de Milla. Que si fos meva, no sé què faria", ha dit el tècnic del Barça.

stats