Barça
Esports Barça 23/04/2012

Guardiola: "Sempre afronto els reptes amb optimisme, perquè tinc fe en aquests jugadors"

El tècnic del Barça s'imagina un partit similar al de l'anada, avisa de la importància de ser efectius de cara a porteria i diu que sent que l'equip "serà a Munic"

Natalia Arroyo
2 min
Pep Guardiola dóna una puntada a una pilota

BarcelonaPep Guardiola creu que el partit contra el Chelsea "serà semblant al duel del Llevant, de l'anada o el Madrid". I ha afegit: "No crec que tinguem gaires ocasions de gol, però tant de bo tinguem l'eficàcia per ficar-les".

"Sempre afronto els reptes amb optimisme, perquè tinc fe en aquests jugadors", ha dit el tècnic, que ha repetit que no té dubtes sobre la capacitat de l'equip de refer-se del cop contra el Madrid, gestionar bé els nervis d'haver de remuntar "i competir bé". "No tinc cap dubte que l'equip serà a Munic. M'avala una fe indestructible en aquest equip. Mai, en aquests quatre anys, he començat un partit pensant que el perdríem".

El tècnic del Barça diu que "abans d'unes semifinals de Champions no hi ha cansament possible ni fatiga". El que més el preocupa "és trobar la manera de generar ocasions de gol" davant un equip que es defensa amb tanta gent i ha explicat que connectar amb Messi "és molt important per a la nostra fase ofensiva". "Sempre plantejo els partits pensant en com podem fer mal al rival. Però sempre sabem que, en algun moment, perdrem la pilota i ells ens sortiran a la contra".

"Haver generat ocasions a Londres no vol dir que les generarem aquí", ha analitzat Guardiola, que ha demanat que no es menystinguin els rivals i es pensi que el Barça els guanyarà fàcilment. "No em preocupa que no entri la pilota. M'interessa el procés, generar ocasions. I les tenen, les tenim".

"Conec bé aquesta casa i sé que perquè l'afició estigui amb nosaltres ens hem de guanyar les coses. No crec que, per haver-ho fet bé durant alguns anys, ja n'hi hagi prou", ha explicat l'entrenador del Barça, que ha assumit amb tranquil·litat que l'exigència sigui cada dia més gran. "No sóc jo qui els ha de fer canviar d'opinió si no tenen confiança. Sé que demà, els que ens vulguin ajudar ho faran".

A més, ha afegit que el resultat de l'eliminatòria no condicionarà la seva decisió de renovar un any més o no. I ha tret importància al problema de les filtracions de l'alineació contra el Madrid. "Aquest club és un transatlàntic, aquestes coses poden passar".

"És l'hora dels jugadors", ha comentat Guardiola, recordant que "és una bonica prova per a nosaltres contra un gran rival". "Estem preparats per lluitar contra ells i arribar a la final".

Al final, Guardiola ha reconegut que "signaria passar l'eliminatòria i jugar malament", però s'ha esplaiat per deixar clar que només entén que "jugar bé és el camí". "Només entenc que es guanya si t'ho passes bé jugant. Això és el que intento transmetre als jugadors des del primer dia. I serà així mentre jo sigui entrenador".

stats