BARÇA
Esports Barça 18/11/2011

Guardiola: “Ens haurem de centrar molt en els propers partits de Lliga. Si ens hi deixem algun punt, serà difícil recuperar-lo”

El tècnic es mostra satisfet per com han arribat tots els jugadors després dels compromisos amb les seves seleccions i diu que caldrà estar mentalitzats per jugar els propers partits

N. García
3 min
Pep Guardiola, parlant davant els mitjans de comunicació. ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaEl Barça afronta contra el Saragossa el primer partit després de l'aturada per seleccions. El tècnic blaugrana, Pep Guardiola, no creu que la falta de temps per preparar aquest partit sigui una excusa: "És el que hi ha. Quan entrenes o jugues al Barça, saps que no hi ha temps per descansar o per envalentir-se en els bons moments o per desanimar-te en els dolents...".

L'entrenador ha recordat que ara caldrà estar a un gran nivell i molt concentrats per evitar deixar escapar més punts. "Ens haurem de centrar molt en els propers partits de Lliga. Si ens hi deixem algun punt, serà difícil recuperar-lo. Aquest dissabte posaré tot el que crec que és millor per guanyar el partit. Hem guanyat una lliga amb 99 punts. Tots veiem jugar el Madrid, està fort i goleja amb facilitat. No saps si serà possible recuperar punts, per tant, sabem que hem de guanyar molts partits per ser campions", ha apuntat.

Messi, a punt

Guardiola també ha parlat de Leo Messi, de qui ha dit que està en condicions de jugar. "Messi ha entrenat bé, els ànims són els correctes i demà veurem quin equip fem. Tinc dubtes d'alguns jugadors i de com jugarà el Saragossa", ha explicat el tècnic, que, quan li han tornat a preguntar per l'estat físic de Messi, ha esclatat: "De veritat, voleu que no jugui Messi? Si no voleu que jugui, digueu-m'ho i m'ho plantejo! Tenim més possibilitats de guanyar si Messi no juga? Deixeu-me decidir si vull que jugui o no. Messi es va tirar a terra perquè estava esgotat, després d'haver jugat un partit a unes temperatures molt elevades i amb una gespa alta. Jo, l'alineació la decideixo el mateix dia de partit, quan he parlat amb més profunditat amb en Tito".

El tècnic també s'ha mostrat satisfet d'haver recuperat Pedro, que encara no té l'alta mèdica: "Pedro ha fet tot l'entrenament amb nosaltres i a un bon nivell. Porta dies inactiu, però ha fet un bon entrenament. El turmell és una articulació molt agraïda, però l'has de recuperar bé, perquè, si no, pots arrossegar molèsties en el futur. Ja veurem com està demà per saber si pot jugar".

El clàssic, en dissabte

L'entrenador blaugrana també ha parlat del clàssic. "Sempre hi ha una tendència quan s'apropa un clàssic per oblidar el que passa abans. Queden 10 partits abans dels torrons i hem d'anar pas a pas. Caldrà mentalitzar-nos molt per a aquests partits, perquè els jugadors ja tindran el cap al clàssic i al Mundial de Clubs". I sobre l'horari del Madrid-Barça, ha dit: "Com més d'hora, millor, perquè marxem al Japó. Quan vam anar a Abu Dhabi eren dues hores de diferència. Aquí, el viatge és més llarg. Són set o vuit hores de diferència i cal adaptació. Però ho he dit d'altres vegades, quan ens ho diguin, hi anirem".

Respecte a la renovació d'Abidal, Guardiola ha comentat: "Jo sé que el club va boig perquè segueixi. Entenem que és un jugador vital per a nosaltres i ell està agraït a aquest club com ningú. Espero que renovi", i ha afegit: "La gent, al vestidor, l'estima amb bogeria. Quan acabin aquesta feina, els títols s'obliden, només queda l'estima de la gent. I d'això me n'alegro, ja que l'Abi s'ho mereix tot".

Per últim, també ha parlat sobre la normativa que obliga els clubs a cedir els jugadors a les seves seleccions: "La FIFA i la UEFA manen per sobre dels clubs. És un tema de sensibilitat. Només si tinguessin una mica de sensibilitat, els clubs estarien més contents. Però també hem d'entendre que els jugadors del Barça són més forts perquè juguen a la selecció".

stats