Barça
Esports Barça 09/02/2012

Guardiola: "La final contra l'Athletic serà un espectacle meravellós"

El tècnic del Barça celebra l'èxit dels seus jugadors, que han assolit la tercera final de Copa en quatre anys, i avisa que la final contra l'Athletic "serà una festa" que espera que se celebri "en un camp gran"

Ara
2 min
Pep Guardiola dóna indicacions durant el Barça-València JOSEP LAGO / AFP PHOTO

BarcelonaPep Guardiola està molt satisfet d'haver arribat a la final de Copa del Rei i avisa que davant l'Athletic "tornarà a ser un espectacle meravellós". "Els que tinguin la sort d'aconseguir una entrada, viatjaran i gaudiran d'una gran final".

"Té un enorme mèrit haver tornat a arribar a la final de la Copa –ha insistit Guardiola–. Aquesta competició sembla que no és important i més si has guanyat tants títols. Novament, jugarem una final. Assolir-ho és molt important, ens fa molta il·lusió".

Guardiola ha assegurat que sap que no és fàcil canviar les opinions de la gent, en relació a "la temptació de dubtar d'algun jugador o d'aquest equip" i posa d'exemple l'eliminació contra el València per tallar les crítiques.

El tècnic confia en no despenjar-se de la Lliga i poder-la lluitar fins el final, "encara que el Madrid està molt fort i serà difícil agafar-los". De moment, el Barça ja té "la final de Copa allà guardada, serà l'opció de guanyar el quart títol de la temporada". De tota manera, el tècnic recorda que les temporades són llargues i "en alguns moments és bo baixar una mica el pistó i adonar-nos que, si no recuperem el to, els rivals més forts ens superen".

L'entrenador del Barça ha tornat a recordar que el mes de gener sempre "costa, perquè la Copa és una competició molt complicada d'afrontar" però avisa que la feina no està feta i, aquest cap de setmana, tornarà a ser complicat, malgrat que l'equip ha recuperat alguns jugadors, com Iniesta o Pedro.

"No sé qui decideix la seu –ha dit Guardiola, en relació a les opcions que sigui el Bernabéu–. Tant de bo sigui un camp gran, perquè així podrà venir molta més gent, tant de l'Athletic com nostra".

El de Santpedor ha elogiat Pinto, un porter en el que el Camp Nou no acaba de confiar: "Ens ha tornat a portar a la final. És molt més fiable amb els peus del que la gent es pensa". També ha tingut paraules per Tello, Cuenca i Thiago, a qui ha demanat que no se li posi la pressió d'haver d'igualar Xavi. I, sobre l'actual estat de forma de Puyol, ha dit que "és un gran exemple per a tots". "Viu pel futbol. Tot i la seva edat, ha treballat per millorar la tècnica. Des que començava, ja se li veia que volia arribar a triomfar al Barça".

Per últim, ha agraït la valentia dels 69.000 espectadors que, malgrat el fred, han tornat a acompanyar l'equip.

stats