Barça
Esports Barça 26/05/2012

Guardiola: "La base està creada. Amb aquests jugadors, el meu comiat és un punt i seguit"

L'entrenador ha marxat satisfet per haver aconseguit la Copa amb "uns primers 35 minuts molt i molt bons" i, "en general, haver completat un molt bon any"

Ara
2 min
Guardiola durant el seu últim partit com a tècnic del Barça JOSEP LAGO / AFP

BarcelonaPep Guardiola ha acabat la temporada molt satisfet per la victòria a la Copa i tancar el seu cicle al Barça amb un nou títol. "En general penso que hem fet un molt bon any. Els primers 35 minuts han estat molt i molt bons. Al segon temps, en canvi, no hem estat tan fins", ha comentat l'entrenador.

Preguntat novament sobre el seu comiat, el tècnic ha recordat que "la raó fonamental per plegar és perquè estic cansat. Però l'important és que amb aquests jugadors el meu comiat és un punt i seguit, ja ho heu vist, la base està creada. Aquesta jugadors ho han guanyat tot i continuen igual. Felicitar-los. Me'n vaig amb la sensació d'haver deixat coses bones al club que seguiran els que continuen".

El tècnic també ha alabat el treball de Messi durant aquests quatre anys, i n'ha destacat una "evolució" en el joc al llarg d'aquest període. Tanmateix, ha reiterat que "ha estat un plaer entrenar el millor jugador que he vist mai, i que possiblement vegi mai".

També ha rebut elogis Pedro, que "ha estat una peça vital, importantíssima per l'equip", no només a la final, sinó "al llarg d'aquests quatre anys". De fet, el tècnic s'ha arribat a qüestionar "per què no l'he fet jugar més?". I també Montoya, que ha debutat a una final com a titular: "Serà un gran lateral pel Barça. Estic molt content per ell, aquest any ens ha ajudat molt. Amb la bola és molt net, molt polit, no es complica gens la vida. La gent de fora necessita cames i resistència, i ell en té. És un jugador més que s'afegeix al grup".

Sobre l'Athletic Club, el rival a la final, ha comentat: "De les coses més boniques que s'han vist aquesta temporada les ha fet l'Athletic. Sempre m'he declarat un fan d'aquest club, per la seva manera de fer, perquè no es rendeixen mai. I sobre Bielsa, tant de bo que continuï al futbol espanyol, perquè ha donat molta felicitat". I ha afegit, sobre l'aspecte tècnic: "És un equip que fa molts moviments sobre el camp, i durant aquests dos dies hem comentat això a les xerrades".

El millor any de tots

Fent una mirada enrere i valorant les quatre temporades al primer equip, el de Santpedor no té dubtes que aquesta és la millor de les temporades, encara que s'hagin escapat Lliga i Champions: "Crec que, futbolísticament parlant, aquest ha estat el millor any. És el que hem fet més passos endavant. d'alguna manera és normal, perquè ja portem més temps. Després de repassar diferents partits del primer any, abans fèiem més errades; però potser passava com el partit d'aquest divendres, que al principi marcaves i deixaves sentenciat el partit".

En aquest sentit, Guardiola ha assegurat que estava "content per haver format part d'aquest procés. La manera com hem jugat no és només meva, ja vaig venir quan hi havia una idea de joc. I me'n vaig feliç d'haver continuat aquesta forma de ser, de no trair mai aquesta idea, la que em van ensenyar".

Ja pensant amb el seu substitut, li ha enviat una recomanació a Tito Vilanova: "Li recomanaria que el seu desgast per les coses externes sigui el menor possible. Sé que és difícil abstreure's d'això, però seria bo que ell es pogués centrar amb l'anàlisi dels partits".

stats