Barça
Esports Barça 29/08/2011

Guardiola: "Els jugadors s'han superat a ells mateixos"

El tècnic blaugrana ha elogiat els jugadors, i sobre l'ús d'un 3-4-3 ha reconegut que: "Si els hagués tingut a tots disponibles, probablement no hagués canviat el sistema"

Marcel Sanromà
2 min
Guardiola, durant la golejada del Barça al Vila-real

BarcelonaL'entrenador del Barça, Pep Guardiola, ha comentat a la roda de premsa que la victòria té molt de valor després d'una pretemporada molt dura. "S'han superat a ells mateixos, guanyant dos títols i guanyant aquest dilluns un gran rival", i ha assegurat que la lliga serà dura, perquè: "Si no jugues així de bé no guanyes el Vila-real, hem de continuar treballant".

Guardiola també s'ha referit a la seva elecció defensiva comentant que: "Teníem només un defensa pur, a més de'n Fontàs, però [si l'alinava] eren dos esquerrans", tot i que ha explicat que: "Si hagués decidit jugar amb quatre, hauria posat en Fontàs", de qui ha dit que "el seu moment li arribarà, i més d'hora que tard".

A més, del sistema escollit, el 3-4-3, ha reconegut que: "Si els hagués tingut a tots, probablement no hagués canviat el sistema", i ha fet broma comentant que s'ha decidit pels tres defenses "en honor a en Zubi, que va ser el primer que va patir la defensa de tres".

Elogis als jugadors

El tècnic blaugrana, però, també ha recordat que l'equip juga diferent que aquell Dream Team, i que Víctor Valdés participa molt més del joc: "En Víctor manté la circulació de la pilota". "Si ens pressionen, passada a en Víctor, i tornem a començar", ha afegit.

Guardiola ha elogiat tots els seus jugadors, dient que: "Estem molt satisfets dels que han jugat, i dels que han entrat", i ha comentat que "si haguessin jugat en Bartra i en Fontàs ho haguessin fet molt bé".

Preguntat per la premsa, el de Santpedor ha lloat especialment Alexis Sánchez i Cesc, de qui ha dit que "té dos avantatges: que ha estat a la casa i coneix els companys i que amb 23 anys ja era capità d'un equip molt gran a Anglaterra". "Té una personalitat molt forta", ha comentat, també.

D'Alexis ha dit que el gol "l'ha animat", i que confia que "agafarà el to aviat". Sobre quin seria el paper d'Alves en una defensa de tres, Guardiola ha comentat que "si li demanem que es controli, ho fa. En Dani és gairebé insubstituïble per nosaltres. No tinc pensat fer-ho, però ell compleix amb el que li demanem i és un jugador molt polivalent".

I també ha tornat a elogiar Mascherano i Keita: "No me'ls toqueu, perquè son les meves nenes, els meus dos solets", ha exclamat. "Deien que en Seydou no podia jugar de migcentre, i el que ens dóna i ens ha donat és molt important. Tenir jugadors com aquests dóna sentit a la feina d'entrenador", ha sentenciat Guardiola.

Perspectives i treball

El de Santpedor ha recordat que el Barça ha de "seguir treballant", perquè, ha dit: "Només així lluitarem per la Lliga, la Copa, la Lliga de Campions i el Mundial de Clubs", i ha advertit: "Si [els jugadors] no entenen que han de treballar i pensar en el company, serà difícil que lluitem per tots els títols".

Sobre la posició del "quatre" barcelonista, el de Santpedor ha assegurat que "mai havia estat tan ben coberta com ara", i ha recordat que: "Tenim molta gent al mig del camp per associar-te i passar-se la pilota, no importa el sistema".

Guardiola ha parlat de la plantilla que té aquest any, i ha elogiat tots els jugadors del passat, i ha acabat assegurant que "les sensacions són bones"

stats