Barça
Esports Barça 07/12/2010

Guardiola: "Els jugadors del filial no han de fer grans actuacions. Això és cosa dels veterans de l'equip"

L'entrenador creu que ha estat molt difícil jugar contra un rival que ha apostat per tancar-se al darrera, i que "no només acumula jugadors sinó que estan molt ordenats"

Martí Molina
2 min
Guardiola, en un moment del Barça - Rubin Kazan (2-0)

BarcelonaPep Guaridola, entrenador del Barça, s'ha mostrat molt satisfet pel bon rendiment dels jugadors del filial que aquest dimarts, en un partit on els blaugrana no s'hi jugaven res, han disputat alguns minuts en lliga de Campions. Jeffren, Thiago, Jonathan i Fontàs, d'inici; i Bartra i Víctor Vázquez després.

“Han jugat molt bé” ha dit el tècnic blaugrana, qui ha comentat que “encara tenen molt camí per recórrer, però estic content per com ho han fet i perquè han pogut jugar la Champions”. Preguntat sobre Víctor Vázquez, autor del segon gol, Guardiola ha dit que n'està “molt content, perquè és un jugador que va arribar a la Masia amb 12 anys, que ha patit algunes lesions i no ha acabat d'explotar”. I, per tot això, considera que el jove del filial “es mereix” ser un dels protagonistes del partit.

Tot i que el Barça, contra el Rubin, ha utilitzat fins a 10 jugadors del planter, Guardiola ha assegurat que el seu objectiu “no és jugar amb 11 jugadors catalans, o fets a La Masia; sinó arribar a les màximes finals possibles”. I, en aquest sentit, ha dit que “els joves, quan juguen al primer equip, només se'ls demana que facin allò que saben fer. Després, que fallin tant com vulguin, perquè la responsabilitat de marcar gols és dels veterans”

Sobre el partit contra el Rubin Kazan, que els blaugrana han superat per 2 a 0, Guardiola ha dit que ha estat un enfrontament “difícil”, perquè “sempre és complicat jugar quan un equip decideix esperar al darrera i buscar el contraatac”; sobretot quan “més enllà d'acumular gent, ho fan tàcticament molt bé”. Tot i això, l'entrenador del Barça considera que “hem pogut tirar el partit endavant perquè a la segona part hem estat millor”. En aquest punt, Pep Guardiola ha comentat que “amb el 3-4-3 inicial no atacàvem bé, i amb la lesió de Jeffren, com que tampoc teníem gaires més opcions, hem canviat i llavors hem atacat millor”

Després que el Barça acabés la primera fase de grups com a primer classificat i senes perdre cap partit, l'entrenador s'ha mostrat “content” d'aquest fet; però s'ha mostrat crític amb la sensació que el grup era fàcil. “Era molt difícil, potser alguns equips no tenien tant nom, però ha estat molt complicat guanyar-los”. De totes maneres, i de cara a la temporada vinent, Guardiola ha desitjat que “ens toqui un grup sense equips del nord d'Europa i, sobretot, amb rivals que tinguin molt de nom”.

stats