BARÇA
Esports Barça 07/04/2011

La severitat de Guardiola, a examen

Els analistes comencen a plantejar-se si l'entrenador del Barça exagera amb la seva prudència insistent, i especialment després d'haver guanyat per 5-1 el Xakthar

Redacció
2 min

BarcelonaSec i incòmode davant les càmeres de TV3 després de guanyar per 5-1 el Xakthar. Així es va mostrar Pep Guardiola en l'entrevista que li va fer TV3, a peu dret, just després d'acabar el partit. Entre llargs silencis i amb respostes monosil·làbiques, quan se li va preguntar per l'opinió sobre el partit, el tècnic va dir irònicament que "vosaltres en sabeu més, ja donareu la vostra opinió". Després de dos tensos minuts de conversa, Guardiola va reconèixer que no tenia "gaire ganes" de parlar.

A partir d'aquí, també per les declaracions prèvies al partit, l'entrenador del Barça ha estat al focus de les mirades dels analistes esportius en les últimes hores pel crit d'alarma que va fer abans del partit de Lliga de Campions contra el Xakhtar Donetsk. El tècnic blaugrana va alertar que es veia “més fora que dins” de l'eliminatòria i va atribuir a la relaxació de l'entorn l'optimisme amb què s'afrontava el xoc. El de Santpedor va dedicar elogis al Xakhtar, de qui va dir que és “un gran equip”, “agressius”, “molt bons”... “Si juguem a mig gas, el Xakhtar ens passa per sobre”, va ser l'advertència final. Després de noranta minuts de futbol i amb quatre gols de renda per al partit de tornada, la prudència de Guardiola sembla excessiva, però, més enllà del resultat final, tenia raó Guardiola en parlar dels ucraïnesos com uns llops amb pell de xai?

A l'edició de paper d'aquest dijous del diari ARA, Ernest Folch respon a aquesta pregunta amb un "no" i considera que el de Guardiola és un “discurs preventiu”. “Guardiola no tenia raó i probablement ell sabia que no la tenia”, diu Folch, que conclou que “per això és el més llest de tots”. Xavier Bosch també parla de l'entrenador blaugrana a l'edició de paper i comenta que “el Xakhtar no és una banda però tampoc és, ni de bon tros, l'equip temut per Guardiola”. Bosch, al contrari que Folch, creu que, vist el resultat, es podria dir que Guardiola sí que tenia raó “si volia un discurs motivador cap al vestidor”. Més crític amb l'entrenador blaugrana es mostra Enric Bañeras des de les pàgines de Mundo DeportivoMundo Deportivo. Bañeras creu que Guardiola “es passa tres pobles quan posa cara de pena i exagera els perills d'alguns rivals que l'entorn considera fàcils”. Per l'analista, que creu que el discurs del tècnic és el de “l'extrema prudència”, “una cosa és contenir l'eufòria, evitar que es desbordi, i una altra és que t'aixafin la guitarra”.

El que és cert és que Guardiola no és aliè a tota la polèmica que aixequen les seves paraules, a Barcelona i a Madrid, quan lloa, com és costum, els punts forts dels rivals del Barça. Dimecres a la nit, conscient de la polseguera que havia aixecat l'alerta sobre el potencial del Xakhtar, el de Santpedor va començar la roda de premsa posterior al partit amb un desafiament directe als periodistes. “Us ha agradat el Xakhtar, oi? No em crèieu, eh? Ara també direu que estem classificats?”, va dir el tècnic, molest per una suposada prepotència en l'entorn del FC Barcelona.

stats