Barça-Madrid
Esports Barça 28/11/2010

Guardiola: "No amaguem res a Mourinho: sap que sortirem a atacar"

El Barça sortirà a jugar com ho ha fet sempre, sense que el condicioni la contundència del Madrid al contraatac

Redacció
2 min
Guardiola gesticula durant la roda de premsa

BarcelonaGuardiola ha parlat clar sobre l'escenari de partit que imagina per demà. "Intueixo com jugarà el Madrid i ells també saben com ho farem nosaltres. Juguem dos equips bons. El Madrid és el millor del món al contraatac. Però perquè hi hagi contraatac, algú ha d'atacar. Ho farem nosaltres. El partit és bastant previsible en aquest sentit. No me n'amago i Mourinho sap que sortirem a guanyar. Serem nosaltres mateixos i seguirem intentant fer el futbol que ha generat tanta admiració en el nostre entorn durant aquestes darreres temporades. És la manera de jugar que ens agrada, que sentim molt dins, i que, mentre jo sigui entrenador, mai canviaré".

Ha explicat com ha preparat el partit amb els jugadors. "Els hem explicat què fa bé el Madrid en els seus atacs posicionals, què fa als contraatacs. I quins són els punts on podem fer-li mal, que són pocs. Però no canviarem res perquè ells siguin ràpids a dalt perquè sempre ho han sigut. Si aquesta setmana parlo amb els jugadors i els canvio el discurs que els he fet durant dos anys i mig, haguessin pensat que estava espantat". "Ara he pogut veure i analitzar el Reial Madrid amb certa tranquil·litat i és un rival espectacular". Mourinho ha afegit "coses a aquest Madrid. És encara millor al contraatac, però el Madrid sempre ha sigut un grandíssim equip al contracop".

Hi haurà ambient al Camp Nou, potser sobreexcitació. "Els jugadors saben que és un partit on tothom els veu i ho volen fer bé. Aquests jugadors ja han jugat molts partits d'aquest estil. Un Barça-Madrid no pot no tenir tensió". Prefereix la igualtat actual. "Abans estava més inquiet, quan s'esperava que al minut 20 ja anéssim 6 a 0. Ara tothom té clar que el Madrid pot venir al Camp Nou i guanyar-nos".

Sobre Mourinho, Guardiola ha aclarit que no ha canviat l'hora d'entrenament "per respondre a Mourinho". "Si hagués volgut fer-ho, ho hagués pogut fer molt abans perquè he tingut moltes ocasions". I, al final, ha recordat que "jugar dilluns ha acabat sent bo perquè així el país avui es pot centrar en les eleccions". Sobre la possibilitat que Laporta, si es confirmen els sondejos a aquesta hora, podria tenir entre 3 i 4 escons al Parlament. "Si el poble ha decidit això, benvingut. Defensarà les seves idees".

stats