Barça
Esports Barça 21/04/2012

Guardiola: "Felicito el Madrid per la victòria i pel títol de Lliga que avui han assolit"

Realista i seriós, el tècnic del Barça dóna per perduda la Lliga però treu pit pel bon partit dels seus jugadors, "perquè han tornat a ser fidels a una idea de joc"

N. Arroyo
2 min
Guardiola, pensatiu a l'àrea tècnica SERGIO CARMONA / REUTERS

BarcelonaHo havia avisat en la roda de premsa prèvia al clàssic. Tot el que no fos guanyar, era donar la Lliga al Reial Madrid. Sabent això, Pep Guardiola ha atès els mitjans de comunicació per reconèixer que ja no hi ha res a fer. "Felicito el Madrid per la victòria i pel títol de Lliga que avui han assolit".

Així ha vist el tècnic la derrota del Barça 1-2 davant el Reial Madrid: "S'ha d'entendre la importància del partit, les ganes d'agradar, de fer-ho bé, que et fan perdre algunes pilotes. Després del gol ens hem asserenat i hem estat millor. També a la segona meitat, sense fer gaires ocasions, hem estat bé. Tinc la impressió que hem fet un molt bon partit contra un equip molt poderós. Hem controlat bé els seus contraatacs, excepte al final. Però estic satisfet, perquè l'equip ha tornat a ser fidel a una idea de joc".

"No crec que haguem sigut inferiors –ha analitzat Guardiola–. Hem estat a l'altura del partit, hem tingut el control que volíem, no tinc res per retreure a l'equip. El nostre futbol demana precisió, i aquests nois fa molts mesos, quatre anys, que ho juguen tot. Era un partit exigent i hem competit bé".

Guardiola ha elogiat que l'equip ha tornat a generar ocasions, i només la manca de punteria "i els matisos" han marcat la diferència entre guanyar o perdre. "No podem pretendre que aquest equip ho xuti tot a dins", ha aclarit.

¿Els dos mals resultats de l'equip contra el Chelsea i el Reial Madrid poden passar factura a l'equip? "Ja ho veurem dimarts. Crec que l'equip s'aixecarà", ha dit un Guardiola positiu. Quan se li ha preguntat per si la seva estratègia ha pogut ser equivocada, el tècnic del Barça s'ha limitat a dir que "amb un altre resultat segurament no es parlaria d'això", insinuant que amb altres futbolistes també s'hauria qüestionat el plantejament. I sobre l'actuació de Messi o la suplència de Piqué, ha tornat a insistir que és una decisió que ha pres pensant en "una idea de partit que volia per guanyar el Madrid".

"Podem perdre dos partits, tres, o guanyar-ne quatre –ha comentat el tècnic del Barça–. Ara només penso a preparar bé el partit de dimarts".

Sobre el partit de Tello, Guardiola ha afegit que "ha fet un molt bon partit", i ha recordat que "no és fàcil jugar d'extrem al Barça, perquè s'ha de tenir paciència". "No l'hem acabat de trobar, però això ha permès trobar més Iniesta. Tot i així, ha jugat molt bé i ha tingut les seves ocasions. Estic content de com ha respost a l'exigència d'un partit com el d'avui", ha conclòs.

stats