Barça
Esports Barça 01/01/2011

Guardiola: “La trajectòria de Xavi és impressionant, hi ha estat en els bons moments i en les males èpoques”

De cara a la visita de demà del Llevant demana no estar sol: “És un d'aquests dies que necessitem ficar-nos-hi ràpid i si el camp està ple ens ajudarà”

Albert Solé
2 min
Guardiola dóna indicacions als seus jugadors durant el darrer derbi.

Sant Joan DespíEn la primera roda de premsa de l'any 2011, Pep Guardiola no ha estalviat cap elogi cap al jugador que demà, si juga contra el Llevant -que jugarà-, igualarà els 549 partits amb la samarreta del Barça que havia jugat Migueli, que era el rècord absolut de tota la història: “Té un valor incalculable. La trajectòria de Xavi impressionant, hi ha estat en els bons i mals moments, s'ha lesionat poc... Ell també ha passat èpoques molt dolentes. És un privilegi ser contemporani de Xavi i haver sigut company i ara entrenador, i felicitar-lo, a ell i a les persones que l'han ajudat a arribar aquí, si el tendons aguanten, amb 30 anys podria jugar-ne 500 més, sent tant pesat...”, ha dit amb una rialla.

De cara al partit de demà contra el Llevant al Camp Nou (18h), Guardiola ha donat quasi per fet que Abidal serà un dels dos centrals (Piqué està sancionat i Puyol lesionat), i l'altre estarà entre Marc Bartra i Milito, que ja ha rebut l'alta mèdica després de dos mesos lesionat. “Abidal ha crescut molt en el joc ofensiu, corrent enrere és el més ràpid que tenim, i és molt disciplinat. Els dies que ha jugat de central sempre ho ha fet a un gran nivell, i per això no vam fitxar cap més central”. Pel que fa al partit, el tècnic ha recordat que des que ell és a la banqueta, el primer partit de l'any, després de les vacances, sempre els ha costat d'afrontar, per això ha demanat l'ajuda del públic: “Si pensem que per aquests resultat -el 8-0 que va rebre al Bernabeu a la Copa- serà fàcil ens equivocarem molt. Tornant de vacances sempre ens ha costat molt (Mallorca i Vila-real). Hem de ficar-nos ja en competició i que la gent que estigui a Barcelona vingui a veure'ns i a ajudar-nos, i demà és un d'aquests dies que necessitem ficar-nos-hi ràpid i si el camp està ple ens ajudarà”.

Respecte l'arribada de l'últim fitxatge, Ibrahim Afellay, el tècnic de Santpedor ha assegurat que ens els primers entrenaments que l'ha pogut veure ha confirmat que havien fitxat un gran futbolista que els ajudarà molt, i que l'únic que ha de fer és aprendre ràpid l'idioma per entendre's amb els companys. Pel que fa al problema burocràtic de no poder-lo fer jugar demà, Guardiola li ha tret importància: “Ja sabíem des del principi que no el podríem fer servir el dia 2, però és una llàstima perquè per les baixes que tenim ens aniria bé disposar d'ell”.

Finalment, pel que fa al rumor que va sorgir abans d'acabar l'any que la Federació Espanyola volia prohibir als equips viatjar el mateix dia de partit, Guardiola s'ha confirmat en la seva decisió: “Nosaltres preferim seguir fent-ho com fins ara perquè vull evitar l'avorriment dels jugadors als hotels i que puguin estar amb les famílies. El risc el correm nosaltres i preferim seguir viatjant el mateix dia. És una qüestió de comoditat, i els jugadors també els agrada, si no ho canviaríem. De 7 dies a la setmana 4 estaríem en un hotel i no seria la millor manera d'afrontar la professió”.

stats