Madrid-Barça
Esports Barça 09/12/2011

Guardiola: "Al Bernabéu ens hi juguem molt, no és que sigui definitiu però és un partit molt important"

L'entrenador del Barça assegura que "sense atreviment en les finals i els partits importants no s'aconsegueixen les coses"

Albert Solé
2 min
Guardiola, parlant davant els mitjans de comunicació abans del clàssic.

BarcelonaEn la roda de premsa prèvia al gran clàssic d'aquest dissabte al Santiago Bernabéu, Pep Guardiola ha comentat que creu "que el Madrid ens vindrà a buscar i atacar, però hem d'estar preparats per a tot". Jugui com jugui el Madrid, el tècnic sap que jugar al Bernabéu sempre és difícil: "Sempre és molt emotiu jugar en una camp tant important. Intentarem fer una bona actuació i no ens deixarem res. Motiu de satisfacció, poder jugar un any més en un camp ple com el Bernabéu".

Guardiola ha assegurat que ja sap què farà aquest dissabte: "Tinc decidit com vull jugar, i els jugadors també, tret d'algun dubte que decidiré demà. Tots tenen capacitat per jugar però per desgràcia no podran jugar tots. I els que posi no significarà que siguin els millors, sinó els millors per guanyar aquest partit". El que no ha volgut revelar, com era d'esperar, és si jugarà amb 3 o 4 defenses, però li ha restat importància al fet en si: "No importa si jugarem amb 3 o 4 al darrere, és més l'estat anímic amb el qual juguis. No podem pretendre anar al Bernabéu i pensar que no ens xutaran ni ens crearan ocasions, hem de jugar amb la intenció de ser ambiciosos i anar a guanyar".

Sobre si l'angoixa pensar que si perden poden marxar a 9 punts, Guardiola ha explicat: "Quan vas a jugar un partit de futbol no penses en les coses numèriques. Es tracta d'intentar preparar bé el partit, buscar els avantatges per atacar-los millor i estar preparats per a la seva estratègia i els seus contraatacs". Però poc després sí que donat més transcendència al partit: "El que ve pel darrere [a la classificació] sempre té un pèl més de necessitat, demà ens hi juguem molt, no és que sigui definitiu, però és un partit molt important. Si vas al Bernabéu sense saber la importància del que t'hi jugues és molt difícil que hi guanyis".

Respecte a Mourinho, ha dit: "He jugat contra el seu Inter, que era un gran equip. I el Madrid sempre és un gran equip, i Mourinho és un entrenador preparadíssim. Poden jugar de diferents maneres, i m'he dedicat aquests dies a intentar estudiar-los bé". I ha afegit: "Ells aniran a guanyar i nosaltres també. Haurem de fer moltes coses molt bé, defensar bé, estar bé en les transicions, ser molt ràpids, i mirar de trobar els espais, que no serà fàcil, perquè serà un equip molt intens i haurem d'estar molt espavilats".

"Sense atreviment, en les finals i els partits importans no es treuen les coses, i més en els moments difícils, que n'hi haurà", ha recalcat el de Santpedor, i ha afegit: "Anem a casa del líder, el rival màxim en tots els sentits, i mirarem qui és el millor aquest dia, sempre m'ho plantejo així".

Respecte a la tranquil·litat amb què s'ha viscut la setmana prèvia, i si hi ha ajudat que Mourinho no parlés, Guardiola ha respost amb un lacònic "Jo prefereixo viure les prèvies dels clàssics d'aquesta manera".

En resum: "Has de fer un partit perfecte per guanyar-los, tenen moltes virtuts i poques debilitats".

stats