Barça
Esports Barça 18/02/2012

Guardiola: "El club encara no m'ha posat una data límit per renovar"

El tècnic assegura una vegada més que "encara no" ha pres la decisió, i agraeix que ni el president ni el director esportiu li hagin marcat un termini per pronunciar-se

Martí Molina
2 min
Guardiola, a la banqueta del BayArena

BarcelonaA Pep Guardiola li han preguntat, una vegada més, sobre la seva possible renovació pel Barça. Ho han fet a la prèvia del partit contra el València, on ha tornat a assegurar que "encara no" ha pres una decisió sobre el tema, que es tracta d'una decisió "totalment personal, en què no intervé el club", i que ni el president ni el director esportiu li han posat una data límit per fer-ho.

"El club té tot el dret a posar-me una data límit per renovar, tot i que de moment no ho ha fet. I els ho agraeixo. Quan n'estigui convençut ho diré. I si necessiten un 'ja' em pronunciaré. Però la decisió no és un problema de ningú més, sinó únicament personal", ha comentat l'entrenador, que malgrat la incertesa, ha confessat que estava treballant per planificar la temporada vinent des de "feia temps".

"Per mi renovaria cinc o sis anys i seria molt més estable. Però és una qüestió personal que no té res a veure amb la institució. Ja he dit que en cap lloc estaria millor que aquí. Però ho he de sentir jo, no puc treballar a un club tan exigent si no estic convençut de tenir força per continuar i fer tot allò que he de fer. Porto 4 anys aquí, i sempre que he renovat ha sigut perquè tenia la sensació que podia. Ara necessito més temps", ha afegit.

En qualsevol cas, Guardiola ha assegurat que en l'hipotètic cas que no renovés no s'ha plantejat quin seria el seu futur: "No sé si em quedaré a casa o aniré a fora. No hi he pensat, en això".

Qüestionat sobre el desgast que li suposa entrenar el Barça i la pressió mediàtica que l'envolta, el de Santpedor ha dit que "és el que hi ha" però que en qualsevol cas "no" es pot queixar: "No em puc queixar, només faltaria. Abans de començar sabia que és molt exigent, però és part d'això. Contínuament ser jutjat o ser vist. És cosa de la feina, jo ho he escollit. Però de sempre els mesos de desembre i gener són mesos de molt desgast, per la Copa. Però amb el suport de tanta gent que ajuda, el club, els jugadors... sempre hi ha molts motius per continuar i aixecar-se i donar el millor de nosaltres mateixos".

L'entrenador ha volgut donar les gràcies als aficionats i columnistes que demanen la seva renovació, però ha assegurat que només és així per les victòries: "Agraeixo que la gent vulgui que renovi, però ho diuen perquè hem guanyat títols, si no em tirarien pedres. A l'esport no es viu de records, i la gent que vindrà demà a l'estadi voldrà que juguem bé i que guanyem".

stats