Barça
Esports Barça 15/04/2013

Guillem Balagué: "Guardiola és capaç de tenir claríssima una idea però, alhora, estar ple de dubtes"

El periodista i escriptor, autor de la biografia 'Pep Guardiola, una altra manera de guanyar', destaca la complexa figura humana que s'amaga darrere de l'extècnic del Barça

Natalia Arroyo
1 min

Barcelona"Quan coneixes Guardiola i t'hi acostes, t'adones que mai ho sabràs tot d'ell. Que al Pep mai l'acabaràs de conèixer del tot". Aquesta afirmació l'ha feta Marcos López, periodista d''El Periódico', aquest dilluns al matí durant la presentació de la biografia de l'exentrenador del Barça, 'Pep Guardiola, una altra manera de guanyar' escrita pel periodista Guillem Balagué.

L'obra, de més de 400 pàgines, acosta al lector la figura de Pep Guardiola, un símbol del barcelonisme, que "va revolucionar el futbol quan era jugador i va construir una obra colossal com a entrenador", en paraules de López.

Balagué, que reconeix que a Anglaterra hi ha "una necessitat de conèixer el personatge", destaca que el llibre descobreix la part més humana del Pep, "un home de contrastos, capaç de tenir claríssima una idea però alhora estar ple de dubtes". L'excompany de Guardiola al 'dream team', Albert Ferrer, també present a l'acte, ha destacat l'extremisme i la sensibilitat del Pep, "una persona que sempre ha volgut donar la seva opinió i ha volgut que comptés".

L'entrenador Pep Segura ha afegit la importància que ha tingut Guardiola en la construcció d'una metodologia d'entrenament que perfeccionés la idea de joc iniciada amb Johan Cruyff i millorada amb Frank Rijkaard.

stats