HANDBOL: CHAMPIONS LEAGUE
Esports Barça 29/05/2011

El Barça Borges es proclama campió d'Europa per vuitè cop (27-24)

Els homes de Xavi Pascual han jugat un partit molt seriós en defensa i s'han encomanat a Saric -22 aturades- i Noddesbo -8 gols- en atac

David R. Jover
Daniel Saric, l'artífex de la victòria blaugrana

BarcelonaEl Barça Borges ha superat aquesta tarda al Lanxess Arena de Colònia el Ciudad Real per 27-24 i ha aconseguit sumar la vuitena Lliga de Campions de la història. Feia sis temporades que els blaugrana no aconseguien el títol i completen així un cap de setmana històric pel Barça.

El partit ha estat més fàcil del que es podia preveure. El Ciudad Real ha estat molt ficat en el partit fins el vint de partit, quan el Barça Borges ha començat a rutllar i s'ha anat de quatre gols 14-10, resultat amb que s'ha arribat al descans. La gran tasca de Jesper Noddesbo en atac i de Daniel Saric a la porteria -ha acabat aturant 22 llançaments- ha fet que els de Pascual miressin cap al títol.

A la represa els catalans han començat millor del que havien acabat la primera part i han aconseguit fins a set gols d'avantatge, 19-12, després d'un gol de Rutenka. Tot i la renda encara restaven vint minuts de matx i com era d'esperar el Ciudad Real ha intenta remuntar i s'ha situat a quatre gols, 22-18, quan Jurkiewicz i Lazarov han anotat.

Però aquest cop si que li tocava al Barça Borges guanyar i els fantasmes de la remuntada patida la temporada passada contra el Kiel han desaparegut gràcies a dos gols de Víctor Tomàs i un de Juanín, que han tornat de nou els set de diferència al marcador, 26-19, a falta de set minuts.

En els darrers minuts els blaugrana s'han dedicat a jugar amb més calma i mantenir la renda i finalment han guanyat per tres gols, 27-24. La Copa d'Europa és el segon gran títol del Barça Borges aquest any després d'assolir la Lliga Asobal i el millor comiat per a Iker Romero, que marxa del Barça ampliant el seu palmarès.